Wat een baalweek heb ik gehad, maar gelukkig ben ik daar wel al redelijk overheen. Met hernieuwde energie deel ik op deze schrikkeldag een lijstje met favorieten. Ik ga het kort met jullie hebben over het nieuwe bakboek van Sarena Solari, winnares van het derde seizoen Heel Holland Bakt, en waarom ik niet van popcorn houd maar er wel eentje op mijn lijstje staat. Verder kijk ik terug op een super leuk weekend ‘food, fun and friends’ en hoe jij dat dit jaar ook kunt gaan beleven. Meer dan genoeg leuks en lekkers dus.
1. Het Italiaanse Bakboek van Sarena Solari
Midden in mijn baalweek werd ik spontaan verrast met het nieuwste Heel Holland Bakt bakboek, namelijk Het Italiaanse bakboek van Sarena Solari. De titel is een beetje een mond vol, maar goed ‘Bakken met …’ en ‘… Bakt’ waren immers al gebruikt. Ik werd trouwens niet compleet verrast, want ik wist dat het boek afgelopen donderdag gepresenteerd zou worden. Het komt echter niet vaak voor dat precies die dag de uitgever er ook voor zorgt dat het boek op je mat valt. Dit keer wel en dat vond ik na een lange werkdag best wel fijn.
Het is een heerlijk bakboek, ook als je niet van Italië houdt. Er staan echt lekkere en originele dingen in, daarmee bedoel ik: recepten die je niet standaard in bakboeken vind. Toch zijn de recepten heel erg toegankelijk. Je vindt in dit bakboek recepten voor koekjes, klein gebak, taart, brood en hartige taarten. Onder klein gebak vind je ook een recept voor tiramisu van citroen die mij helemaal geweldig lijkt. Heel Holland Bakt heeft weer een leuke kandidaat en een mooi bakboek afgeleverd.
2. 24Kitchen Food Lovers Weekend
Vorig jaar was ik met Laura (Laura’s Bakery) en Mariette (Zoetrecepten) te gast tijdens het 24Kitchen weekend, dat toen nog 24Kitchen&Cottages heette. Ik begrijp de keuze voor een andere naam, want het spreekt nu meer voor zich. Het is immers een weekend voor als je van koken en eten houdt. Je kunt de chefs ontmoeten, allerlei workshops bij ze volgen (het meeste bij de prijs inbegrepen) en er zijn diverse andere foodvriendelijke activiteiten georganiseerd. Wij hebben echt genoten van alles wat 24Kitchen aanbood en daarnaast hebben we ook gretig gebruik gemaakt van de faciliteiten van het park zelf. Lees hier het verslag van dat weekend. Ik weet dat ze het dit jaar nog grootser gaan aanpakken en nog meer dingen doen organiseren.
3. AH coated popcorn
Ik houd echt niet van popcorn, eigenlijk vind ik maïs ook gewoon niet lekker. Maarrrr … deze coated popcorns van de Albert Heijn vind ik echt lekker. De smaken vind ik voor popcorn vernieuwend en de zakken doen ook heel luxe aan. I like! Je vindt de popcorn bij de chips en zoutjes. Voor het eerst kan ik zeggen dat ik er echt van houd.
4. Johnny Doodle chocolade
Eerst de fudge, nu de chocolade. Johnny Doodle is goed bezig. De chocolade is ontzettend lekker, tot nu toe is de witte chocolade met aardbei en meringue mijn favoriet. Maar de melkchocolade met brownie en fudge is ook al zo lekker. Mijn collega’s zijn ook helemaal enthousiast, want met hen heb ik de verschillende repen getest. De chocolade is lekker romig en goed van smaak, de melkchocolade heeft iets weg van Milka chocolade. Johnny Doodle ligt nog niet in de grote supermarkten, maar dit kan én mag echt niet lang meer duren. Ik ben fan!
5. Just Nuts spicy repen
Fan van Just Nuts? Ze hebben nu ook spicy nootrepen geintroduceerd. Ik ben zelf niet zo van nootrepen, maar ik weet dat er genoeg mensen ‘out there’ zijn die dit wel lekker vinden. Ik vind het vooral leuk dat ze met originele en vernieuwende smaken komen. Dus wil je een apart tussendoortje probeer dan zeker deze nieuwe smaken van Just Nuts eens uit.
Waar ben jij het meest benieuwd naar?
Liefs Lian
EminasLifestyle zegt
Ik heb het bakboek van Sarena gisteren binnen gekregen. Wat staan er geweldige recepten in! AH popcorn lijkt me lekker, ga ik proberen
Tonny zegt
De chocolade lijkt me heerlijk!