De meeste zoete bloggers hebben ‘m al getest, maar ook ik was erg benieuwd naar de laatste cakemix van Koopmans. De oud-Hollande stroopwafelcake werd afgelopen augustus gelanceerd en vele bloggers ontvingen om die reden een bakpakketje waarmee ze direct aan de slag gingen. Aangezien ik op vakantie was moest ik dit bakpakket afslaan, maar kreeg ik de cakemix bij terugkomst wel toegestuurd om uit te testen.
Afgelopen maandag ging ik aan de slag met het bijgeleverde recept van Rutger van den Broek, winnaar van het eerste seizoen Heel Holland Bakt. Wist je trouwens dat het tweede seizoen inmiddels gestart is en je nu iedere zondagavond weer van een nieuwe aflevering Heel Holland Bakt kunt genieten? En als je wilt kan dat dus ook onder het genot van een kopje thee en deze stroopwafelcake. Ik koos er trouwens voor om de karamelsaus achterwege te laten. Daarvoor wilde ik de cake te graag proberen. Ik zal het Rutger’s recept voor de saus hieronder echter wel delen.
De stroopwafelcake smaakt in principe prima. De cake is lekker zacht en lijkt enorm veel op een ouderwetse Hollandse cake. Het enige bezwaar dat ik heb is de ietwat chemische smaak waar cakemixen zo vaak last hebben, er zijn aroma’s aan toegevoegd wat ik begrijp maar helaas niet kan waarderen. In principe is dit een punt waar de meeste cakemixen last van hebben, dus als jij dat geen probleem vind dan smaakt deze cake prima – zoals ik dus al zei.
Tulband stroopwafelcake met pecanoten
Ingrediënten
- 1 pak Koopmans oud-Hollandse stroopwafelcake
- 200 gr ongezouten roomboter, kampertemperatuur
- 4 middelgrote eieren, kamertemperatuur
- 4 stroopwafels
- 70 gram pecanoten
- boter en bloem om mee in te vetten
Karamelsaus (optioneel)
- 150 gr kristalsuiker
- 3 el water
- 60 gr boter
- 75 ml slagroom
- snufje zout
- 20 gr pecanoten ter decoratie
- 1 stroopwafel in stukjes gehakt ter decoratie
Bereiding
- Verwarm de oven voor de richtlijnen op de verpakking en vet de tulbandvorm in met boter en bestuif de binnenkant licht met bloem. Klop eventueel overtollig bloem uit de vorm.
- Verdeel de pecannoten over een bakplaat en rooster deze 8 minuten in de oven, laat afkoelen en hak grof.
- Klop de boter met een keukenmachine of handmixer zacht en romig.
- Voeg de eieren en de cakemix in één keer toe en mix het op de laagste stand voor een 1/2 minuut tot een glad geheel.
- Mix het beslag vervolgens op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtig beslag.
- Snijd twee stroopwafels in kleine stukjes en spatel deze met 50 gram van de pecanoten door het beslag.
- Breek of snijd opnieuw twee stroopwafels en verdeel deze over de bodem, dat later de bovenkant zal zijn, van de tulband. Verdeel het beslag hier gelijkmatig overheen.
- Bak de stroopwafelcake in 60 – 70 minuten gaar en goudbruin. Een prikker moet er schoon uitkomen.
- Laat de stroopwafelcake in de tulbandvorm afgedekt met een theedoek een half uur afkoelen.
Voor de karamelsaus
- Doe het water en de suiker in een pannetje. Zet de pan op middelhoog vuur en laat het mengsel zonder te roeren koken tot een goudbruine karamel. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Houd de pan goed in de gaten, want als de suiker eenmaal gaat karamelliseren wordt hij snel te donker en dat is niet lekker.
- Voeg zodra de karamel goudbruin is de boter toe en roer tot de boter volledig is opgelost. Zet het vuur uit en voeg de slagroom en een snuf zout toe. Roer de saus goed door en laat deze volledig afkoelen.
- Verdeel de karamelsaus over de afgekoelde stroopwafelcake en garneer met de overige pecannoten en stukjes stroopwafel.
Heb jij deze Koopmans cakemix voor oud-Hollande stroopwafelcake al uitgeprobeerd? En wat vond jij ervan?
Liefs Lian
Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.
Blij Zonder Suiker zegt
Wat een gave foto weer! <3 it!
Lian zegt
Dankjewel 😉