Wat een ramp. Allereerst dacht ik dat vorige week twee artikelen klaar had staan, maar blijkbaar was dat toch niet helemaal het geval. Toen besloot ik op zaterdag dan maar snel de boel bij te werken. Helaas hielp mijn computer niet mee, mijn geliefde Photoshop Elements wilde niet meer opstarten. Aangezien ik mij ook niet helemaal geweldig voelde liet ik het maar even voor wat het was; een van mijn goede voornemens. Zondag was ik er echt heel slecht aan en heb ik alleen maar op de bank gelegen en daarom wilde ik vandaag nog even snel bovenstaande afbeelding bewerken. Ik kwam er echter heel snel achter dat het zaterdag niet om een ‘glitch’ ging, maar ik kwam er achter dat Elements gewoon niet meer opstart. Wat? Hoe kan dit? Geen zin om dit zelf op te lossen besloot ik deze maandag maar met ‘good old’ Paint aan de slag te gaan. De basis had ik namelijk al aangemaakt op mijn iPad. Ugh, naja zonder verder gedoe deel ik vandaag mijn Food Bucket List. (* en toen sprong Elements terwijl ik dit artikel was aan het nalezen ineens open … wazig, maar pfjew en blij! Foto is dus NIET met Paint bewerkt.) Nu volgt de originele intro van dit artikel
Pauline van de foodblog Uit Pauline’s Keuken heeft een leuke food bucket list-tag bedacht en het leek mij leuk om haar vragen ook te beantwoorden. Als je het leuk vindt om ook deze tag te gebruiken dan is het wel zo lief om naar Pauline te linken. Maargoed, op naar de vragen.
1. In welk restaurant wil je graag eten?
Hmm, ik zou wel in ieder goed restaurant een keer willen eten. Maakt niet zo veel uit waar, zolang je er maar lekker kunt eten. Maar ik zou ook wel heel graag een keer in een sterrenrestaurant willen eten en ik weet dat de Librije de meeste Michelin sterren heeft in Nederland.
2. Wat koop je altijd kant en klaar maar wil je zelf helemaal from scratch maken?
Ik wil nog steeds een keer de tijd nemen om perfecte macarons te maken. Ik koop ze graag kant-en-klaar, maar ik wil ze ook gewoon zelf leren maken. Ze moeten dan wel net zo lekker worden als die van Poptasi.
3. Welk gerecht zou je nog een keer willen proeven?
Iets met oesters zou ik graag een keer willen proberen. Ik ben benieuwd of ik het lekker zal vinden, maar ik vind het gewoon te eng om te eten. Bang dat ik ga kokhalzen en dat is absoluut niet de ‘stylish way’ om oesters te eten 😛
4. Wat wil je nog aan je keukenstash toevoegen?
Nicky wilt graag een luxe blender, ik zou graag een groot fornuis met oven willen. Zo’n vrijstaand RVS model waar je de keuken omheen bouwt. Eigenlijk wil ik gewoon eerst een helemaal nieuwe keuken ingedeeld naar onze smaak en gebruiken, maar gewoon enkele KitchenAid uitbreidingen zou ik ook wel willen. Of een echte crockpot. Ik wil eigenlijk best veel als ik mag kiezen.
5. Wat is je ultieme foodie wens?
Een (wereld)rondreis maken waarbij het alleen maar draait om eten. Gewoon heel veel mogen proeven en nieuwe dingen leren maken.
6. In welk land wil je de oorspronkelijke versie van een gerecht proeven?
Poeh, wat een lastige vragen allemaal. Ik denk dat ik naar Japan zou gaan om sushi te eten zoals het daar gemaakt wordt. Yep, sushi zou ik wel graag in zijn oorspronkelijk vorm en zo vers mogelijk willen eten.
7. Wat wil je leren eten?
Hmm, lastig. Ik denk eigenlijk te veel om op te noemen. Ik lustte vroeger echt heel weinig, dus ik heb de laatste 10 jaar al best veel leren eten. Ik kan trouwens wel even terug refereren naar mijn oester verhaal.
8. Voor wie zou je nog een keer willen koken?
Dit vind ik eigenlijk wel makkelijk. Iedereen die denkt dat ik alleen maar kan bakken. Want ondanks dat ik niet graag een simpele doordeweekse maaltijd kook, kan ik toch enorm veel plezier hebben in koken. Daarnaast kan ik met een goede planning ook echt wel goed koken. Ik haal vooral plezier uit het maken van chili’s en stoofpotten. Dingen die lang moeten pruttelen. Daarnaast bereid ik ook graag tex-mex ‘from scratch’ en andere typisch Amerikaanse maaltijden.
9. Wat zou je nog willen leren in de keuken?
Ik zou heel graag willen leren snijden als een chef. Vooral groente zo mooi en snel kunnen snijden is iets dat ik graag wil leren, vooral hoe ik dat snel en soepel kan doen zonder mijn vingers te verliezen. Je ziet het de TV-chefs ook altijd doen. Enorm jaloers.
10. Welke food challenge zou je nog een keer willen doen?
Hmm, dan zou ik eens wat meer willen verdiepen in vegan bakken. Ik denk dat het best een uitdaging is om niet met dierlijke producten te werken, want ik mag dan geen eieren, boter, melk en producten die dat bevatten gebruiken. Ik heb trouwens wel al een paar keer vegan gebakken. Deze brownies zijn heel erg populair, maar ik maakte ook wel eens vegan cupcakes. Ik kies deze food challenge dan omdat die het meeste bij mij past. Ondanks dat ik een echte vlees en zuivel liefhebber ben, vind ik het wel enorm belangrijk dat dieren een goed leven leiden.
Sommige vragen vond ik oprecht moeilijk om te beantwoorden, maar het is ook wel eens leuk om over die dingen na te denken.
Voel je vrij om ook een paar van de vragen te beantwoorden in een reactie of neem de tag over als je ook een blog hebt. Link dan zoals gezegd even naar Uit Pauline’s Keuken, zij is de bedenker van deze tag. Hele fijne maandag iedereen – hier stond eerst fijn weekend – en houd de blog in de gaten. Er komen snel weer meer lekkere dingen online.
Liefs Lian
Emma zegt
Leuk om te lezen! Ik heb deze toevallig twee weken geleden op m’n Youtube kanaal beantwoordt, oesters zijn trouwens heel lekker, maar je moet er wel van houden!
Sandra zegt
Erg leuk om te lezen, moet ‘m zelf eigenlijk ook nog even invullen. Helemaal met je eens met die snijtechnieken, dat wil ik oooook!