Wow, wat een volle Mijn Favorieten dit keer. Het kan ook bijna niet anders, want dit is de 22ste keer dat ik mijn favorieten met jullie deel en laat dat nou toevallig mijn lievelingsgetal zijn. Hoe dan ook. Vandaag blik ik alvast vooruit op Kerstmis, besteed ik aandacht aan een grappig hebbedingetje en ga ik twee gele flesjes die mijn aandacht hebben gegrepen met jullie bespreken. Er is in ieder geval weer genoeg nieuws onder de zon om een leuk lijstje te hebben kunnen samenstellen voor jullie en om een of andere reden krijg ik van lijstjes al compleet zin in de feestdagen. Oh, en misschien ook omdat ik natuurlijk al aan het bakken ben voor Sinterklaas en alle feestdagen ideeën mijn hoofd doen laten ontploffen. Laten we dit lijstje gewoon maar eens doorlopen.
1. Tony’s Chocolonely Limited Editions
Wat moet ik hier over zeggen? Het is natuurlijk weer najaar dus tijd voor Tony’s Chocolonely om met nieuwe limited editions te komen. Uiteindelijk maar twee vanwege kwaliteitsproblemen, maar de smaken liegen er niet om. Puur, amandel zeezout en melkchocolade popcorn, discodip … yes, please! Heb jij ze al geproefd. Je kunt de limited editions bij o.a. de Waar, Wereldwinkel en Marqt kopen, maar je kunt er ook voor kiezen om ze online te bestellen. Doe ik in een luie bui ook graag. Online bestellen doe je in hun eigen webshop.
2. French’s Yellow Mustard
Wist je dat ik ooit mijn favoriete spijkerbroek verpest heb door te knoeien met Amerikaanse yellow mustard. Oké, na 3 keer wassen had ik de vlekken er dan uiteindelijk uit, maar het was toch even balen. Ondanks dit minder leuke gegeven ben ik fan van Amerikaanse mosterd. Het laat iedere hot dog lekkerder smaken en pimpt iedere ‘Swiss cheese turkey’ sandwich om tot hemels genot. Hihi, deze mosterd staat voor mij dan ook gelijk aan roadtrippen door the States en zo denkt Nicky er ook over. Daarom waren wij ook heel blij toen bleek dat French’s yellow mustard en verschillende ‘relishes’ van hetzelfde merk nu ook in Nederland verkrijgbaar zijn bij de Albert Heijn. Die perfecte hot dog komt eraan. Yes, sir!
3. two Chicks eiwitten
Misschien niet helemaal nieuw, want ze staan al een tijdje in de schappen van de Albert Heijn. Maar het feit dat je gepasteuriseerde eiwitten nu makkelijk kunt kopen is voor velen een uitkomst. Ten eerste is het handig voor als je aan de slag wilt gaan met recepten waar veel eiwitten voor nodig zijn zoals pavlova en een meringue taart. Ook voor zwangere vrouwen is het een uitkomst, want rauwe eieren of gerechten met rauwe eieren zijn normaal gesproken een no-go. Met gepasteuriseerde eieren wordt het een ander verhaal. Om twee redenen dus een fijn product. Op de fles vind je precies hoeveel eetlepels gelijk staan aan één eiwit. Handig!
4. Daelmans Waffle Warmer
Wat heb ik gelachen om dit hebbedingetje. Wat is het precies? Een plastic houdertje dat op bijna iedere maat mok past en waar je vervolgens je stroopwafel op kunt leggen om boven je hete kop thee, koffie of chocolademelk te laten smelten. Want zeg nou zelf een warme stroopwafel wint het altijd van een koude. Ik vind het vooral een leuk hebbedingetje om weg te geven als surprise cadeautje met Sinterklaas of aan je lieve collega die graag koffie drinkt uit een grote mok koffie en op z’n tijd ook wel van een stroopwafel houdt. De waffle warmer zit verpakt met een pak stroopwafels, dus je kunt ‘m direct in gebruik nemen. It made me smile
5. Miljuschka’s Food Trucks
Deze maand kwam ook Miljuschka Witzenhausen’s kookboek uit naar aanleiding van haar 24Kitchen tv-serie over food trucks in de Verenigde Staten. Het boek staat vol lekkere Amerikaanse goodies. Sommige zijn echte klassiekers zoals de Philly cheese steak sandwich, maar je vindt er ook leuke varianten op de typische Amerikaanse gerechten. Ik houd van de Verenigde Staten en haar eten (die van de VS) én ik ben fan van food trucks, het kan dan ook niet anders dan dat ik dit kookboek een leuke toevoeging vind op mijn verzameling. Je vindt ook interessante achtergrond informatie over de food truck, dus het is ook nog leuk om te lezen. Ik ga die cheese steak sowieso proberen. Hmm! Ook geïnteresseerd? Het kookboek bestel je hier.
6. Rudolph’s Christmas
Wat ik op 2 december ’s avonds ga doen weet ik nu al. Want ik ga naar de theatervoorstelling van Rudolph van Veen. Toen ik Rudolph mocht interviewen tijdens het 24Kitchen&Cottages weekend vertelde hij al over zijn nieuwe kookboek dat eraan zat te komen. Een kookboek over datgene waar hij het meest van houdt: Kerstmis. Het kan ook haast niet anders als je dezelfde naam draagt als de bekende rendier met de rode neus. Ik moet toegeven dat ik de cover van het boek anders had voorgesteld (*lees Rudolph in zo’n foute Rudolph the red nosed reindeer-trui), maar het zal mij niet weerhouden om fan te worden van dit boek. Zoals Rudolph zelf al vertelde: een mega-dik boek met alles voor Kerst, maar ook voor erna, ervoor en gewoon alles eromheen. Mijn ervaringen met dit soort feestdagen kookboeken is dat de recepten vaak ook goed te gebruiken zijn buiten Kerstmis om. Ik ben zelf ook enorm fan van de heerlijke feestdagen aan het einde van december, dus het spreekt voor zich dat ik uitkijk naar de theater voorstelling. Voor meer informatie over deze voorstelling kun je hier klikken en om het boek te bestellen of gewoon alvast in te kijken klik je hier.
Nou ik ga er niet meer woorden aan vuil maken.
Liefs Lian
Geef een reactie