Daar zijn ze weer: mijn favorieten van de maand mei. Iets later dan ik had gewild – een dag te laat – maar daar geef ik het Spaanse tempo dat ik op vakantie heb opgepikt gewoon de schuld van. Ondertussen ben ik dus weer vanalles tegengekomen wat ik graag met jullie wil delen. Omdat het bijna zomer is heeft ijs vandaag de hoofdrol, maar ook ga ik iets vertellen over mijn moestuin initiatieven en waarom drop met chocolade best lekker kan zijn.
1. Magnum Pink & Black
Magnum ijsjes zijn al van kinds af aan mijn favoriete ijsjes. Ik ben geen enorme ijsliefhebber – brrr, zo koud – en al helemaal geen fan van waterijsjes, maar Magnum’s heb ik altijd lekker gevonden. Ik ben altijd fan geweest van de de Magnum White, maar tegenwoordig ben ik verliefd op de Magnum Double (met karamel). Dit jaar komt Magnum met twee nieuwe ‘limited editions’ smaken, namelijk de Magnum Pink en de Magnum Black. De roze heeft als smaak framboos met melkchocolade die ze een parelmoer roze kleurtje hebben gegeven en de black heeft de smaak espresso. Naar die laatste ben ik zelf wel erg benieuwd. Mocht jij beide smaken al geproefd hebben dan kun je hier nu stemmen op jouw favoriete smaak.
2. Ben&Jerry’s Cinnamon Buns
Nog meer ijs, maar ik moet deze smaak even benoemen. Nadat Ben&Jerry’s de Core-smaken had uitgebracht was ik een beetje afgehaakt. Ik vond het helemaal niets. Tot ik op een dag in de Albert Heijn deze smaak zag staan. Was het een core? Nee! Ik was zo blij en het toeval trof dat het ijs ook nog in de aanbieding was. Ik ben echt een enorme ‘cinnamon buns’ liefhebber en eigenlijk kun je dit ijs pas echt waarderen als je ooit dit Amerikaanse zoete broodje gegeten hebt; snel dit recept dus even uitproberen. Ja, Ben&Jerry’s heeft mij als fan er weer bij. Want lekker dat deze smaak is en juist dat wat ik lekker vind aan B&J’s ijs, dat die stukjes door het hele ijs zitten en geen core-gedoe, is weer terug en I’m lovin’ it! (oh wacht, dat is de slogan van McDonalds…). Nog even samenvattend. Deze smaak bestaat uit karamelijs met een ‘swirl’ van kaneel erdoorheen en stukjes ‘cinnamon bun’. Yumm!
3. De makkelijke moestuin
Ik mag dan wel voornamelijk zoet bloggen, maar ik eet verder vrij gezond. Nicky en ik proberen te letten op wat wij eten en zijn in de laatste jaren steeds meer zelf gaan koken zonder hulp van zakjes, pakjes en potjes. Nicky wilt eigenlijk al jaren een plekje in de tuin om zelf iets te kweken – paprika’s, tomaatjes, kruiden, etc. Omdat we een konijn hebben wat wij vrij laten rondlopen als wij thuis zijn, dus ook buiten vrij rond rent, zaten we al heel lang te wikken en wegen hoe en waar wij een moestuin konden aanleggen. Uiteindelijk hebben we een oplossing gevonden en zijn wij nu de trotse eigenaren van een mini moestuin in onze achtertuin. Ik ben nu gewoon maar wat aan het doen en ik zie wel hoe het loopt, maar als ik het opnieuw zou doen zou ik het toch net even anders aanpakken. In principe weet ik nu eigenlijk niet waar ik mee bezig ben, maar ik hoop deze zomer veel te leren. Mocht jij ook willen beginnen dan lijkt dit boek De Makkelijke Moestuin mij geschikt als jij net als ik over een kleine stukje moestuin beschikt.
4. koperen keuken accessoires
Een maand geleden liep ik door de Xenos op de keukenafdeling en werd blij verrast met allemaal koperen keuken accessoires. Ik nam een maatbeker en cups maatbekertjes mee die ik inmiddels al heb gebruikt in mijn foto’s; zie hier en hier. Helaas hebben ze in hun online shop deze artikelen niet staan, maar om jullie een idee te geven heb ik de koperen keuken accessoires die ik wel kon vinden even als voorbeeld gebruikt in dit artikel. Persoonlijk gebruik ik de spullen niet voor alledaags gebruik, maar echt als blikvangers en aankleding van de ruimte. Koper vind ik op dit moment gewoon een ontzettend leuke trend en door naar de Xenos te gaan hoeft het ook niet veel te kosten. De lepelhouder is natuurlijk ideaal voor alle spatels en gardes en de zoutbus vind ik gewoon mooi om te hebben. Het vergiet kun je weer ophangen aan een haakje in de keuken, zodat het een echte blikvanger wordt. Tot zover mijn interieurtips, haha. Wat vind jij eigenlijk van koper? Een leuke trend of totaal niet jouw ding?
5. autodrop choco ritsers
Drop en salmiak is verrassend lekker en dit zeg ik uit ervaring. Ik houd van salmiak en van chocolade, maar dat de twee smaken goed samen gaan ben ik pas achtergekomen na de chocoladereep van Tony’s Chocolonely. Autodrop komt nu ook met deze combinatie. Drie verschillende combinaties om precies te zijn: zoete drop gecombineerd met melkchocolade, drop gedoopt in chocolade met aardbeismaak en als derde de salmiak met chocolade variant. Die laatste ga ik mij binnenkort maar eens kopen, want ze zijn voor €1,99 onder andere te koop bij de Albert Heijn. Ik ben benieuwd. Jij ook?
Dit was het weer voor mijn favorieten van deze maand. Heb jij nog ideeën of tips die ik mee moet nemen voor de volgende maand? Je kunt mij altijd een e-mail sturen of hieronder een reactie achterlaten.
Liefs Lian
Emma zegt
Ja koper vind ik ook hartstikke gaaf! Ik ga zeker binnenkort een kijkje bij de Xenos nemen!