Vandaag niet echt een recept, maar wel een korte aankondiging van het pronkstuk dat Laura, Mariette en ik een paar weekenden geleden maakte. In het geheim bespraken we wat wij wilden maken, deelden we ontiegelijk veel Pinterest en Instagram foto’s via de What’s App en namen we in detail onze voorbereidingen tot aan de grote dag door. Morgen gaan we alledrie ons meesterwerk op onze blogs onthullen en delen we met jullie alle recepten die nodig zijn om het na te maken.
We hadden besloten dat ik de meringues zou maken. Ik volgde mijn basisrecept dat ik eerder gedeeld had en kleurde de binnenkant van de spuitzakken met foodgel voor lekkere felle opvallende schuimpjes, want dat was de opdracht die wij elkaar gaven. De kleuren waren al besproken en daar zouden we allemaal onze onderdelen op aanpassen. Normaal gesproken zou ik namelijk niet zo veel kleurstof toevoegen aan de buitenkant van een meringue. Voor ons project vond ik het echter wel enorm leuk om te doen. Let wel op dat de kleurstof de meringue gevoeliger voor vocht maakt dan normaal, bewaar ze in een luchtdichte trommel met droge rijst of zet ze voor gebruik nog even in de oven op 80-90 °C om het “plakken” tegen te gaan.
Ik ben benieuwd wat jullie van ons pronkstuk gaan vinden. Het is iets dat ik zelf niet zo snel in mijn eentje zou hebben gemaakt, maar het is echt een creatie van ons drietjes geworden waar we allemaal een aandeel in hebben gehad. Ik kan niet wachten!
Liefs Lian
Bas zegt
Wat een schattige meringues! Ben benieuwd!
Lian zegt
Dankje! Ze zijn ook erg lekker moet ik zeggen.
Hazel zegt
Ik ben echt retenieuwsgierig naar jullie pronkstuk! Zag net de candybark bij Laura en nu deze meringues… ik vermoed een of andere monsterlijk gave taart!
Lian zegt
Je bent erg warm 😉 Ik ben benieuwd wat je er van gaat vinden!
Laura | Liefde voor bakken zegt
Ik ben echt super benieuwd!!
rensinasteursma zegt
Wat zien ze er vrolijk en lekker uit!
Ben nu heel benieuwd naar jullie pronkstuk morgen (vast iets met oranje/geel/roze/wit)
Zag namelijk bij Laura ook al zoiets leuks voorbij komen.
Groetjes, Rensina
Lian zegt
Goed gespot. Zou gek zijn als het morgen ineens knalgroen blijkt te zijn 😉
Janneke zegt
Bij welke bak webshop kan ik de cream of tartar bestellen?