Wow, wat ging de maand april snel voorbij zeg! Ik denk dat het deels komt door het goede weer, maar ook omdat ik best een drukke maand had met een aantal leuke uitjes. Terwijl jullie dit nu lezen zit ik hopelijk te genieten van New York City en over een paar dagen ga ik door naar Washington, DC. Maar dat zie je volgende maand natuurlijk pas, nu eerst even het fotodagboek april.
De maand begon met een bezoekje aan Amsterdam waar ik had afgesproken met vier andere zoete bloggers. Een zelf georganiseerd dagje zoet Amsterdam met de leukste zoete bloggers van Nederland. Ik had afgesproken met Laura van Laura’s Bakery, Carola van Carola Bakt Zoethoudertjes, Mariette van Zoet en Marina van Marina’s Bakery.
We begonnen de dag bij de Taart van m’n tante. Niet bekend? Misschien klinkt ‘Taarten van Abel’ jou wel bekend in de oren. Het is een zaakje dat volledig is ingericht met taarten, oude meubels en heel veel kleurtjes. Met ons vijven bestelden we drie stukjes taart om uit te proberen. Mijn favoriet was het Mon Cherie taartje met zure kersen en een bodem van boterkoek. Lekker! Ondanks dat ik enorm fan ben van citroen vond ik het citroentaartje niet erg speciaal en ook het chocoladetaartje vond ik er niet uitspringen. Toch is de Taart van m’n tante een leuk zaakje in Amsterdam waar je onder het genot van lekkere taartjes kunt bijkletsen met vriendinnen in een geweldige setting. Vanuit het station is het prima met de tram te bereiken.
Na de taartjes gingen we direct door naar de enige macaronwinkel van Nederland Poptasi. Wat een geweldig zaakje en wat waren de macarons heerlijk! De eerste foto van deze post ben ik met een maduche op mijn hand. De maduche is een creatie van Poptasi en staat voor de combinatie van macaron met een chocolade bonbon. Ik ga in juni weer naar Amsterdam en ga dan zeker weer langs Poptasi. Echt een persoonlijke aanrader!
Na Poptasi deden we nog wat zaakjes aan waaronder Petit Gâteau. Een zaakje waar de vitrine gevuld is met Franse patisserie. Hieronder zie je hun chocolade tartelettes.
Ook gingen we langs bij Stach. Een soort van buurtsuper waar je allerlei culinair verantwoorde producten kunt kopen. Ik nam een zak chips en een aantal repen chocolade mee. In hun grotere zaak kun je volgens mij ook eten.
Na een middagje zoet Amsterdam werd er ook even gegeten, maar na het eten kwam het belangrijkste onderdeel – het toetje! Wij kozen voor frozen yoghurt, oftewel froyo zoals ik het graag noem. Ik ken het concept al een aantal jaren uit de Verenigde Staten en vond het leuk nu ook eens in Nederland te kunnen eten.
Haha, onze postduif. Deze duif was na een storm in onze tuin beland en waarschijnlijk twee keer tegen ons raan van de woonkamer aangevlogen. Hierdoor wist de duif zijn weg terug niet meer te vinden. Na twee weken in onze tuin is de duif waarschijnlijk ergens anders op zoek gegaan naar eten. Het was ons niet gelukt de duif te vangen,zodat deze terug kon naar de eigenaar, maar volgens mijn vader worden deze duifen bij terugkomst gedood aangezien het niet meer voor ze zal kunnen vliegen.
Samen met mijn vriendin Wendy – van Blij Zonder Suiker – ga ik in juni een paar dagen naar Londen. In aantal jaar geleden hadden we dit idee, maar door omstandigheden komt het er nu pas van. Ik heb er ontzettend veel zin in en het is ook wel een leuk moment om 10 jaar vriendschap te vieren.
Bij de Albert Heijn hadden ze deze maand veel bakartikelen te koop voor een zacht prijsje. Ik heb direct een ronde cakevorm met losse bodem en een rechthoekige taartvorm met losse bodem aangeschaft. Diezelfde middag heb ik ook maar direct mijn baklade opgeruimd en plaatsgemaakt voor mijn nieuwe aankopen.
Mijn ouders hebben sinds afgelopen zomer een hond en daar gaan Nicky en ik wel eens mee wandelen nu ze lange stukken goed kan volhouden. Ze heeft er ook een handje van te grote stokken mee te willen slepen Wat een grapjas.
Deze maand kreeg ik weer wat foodpost waaronder een pakketje naar aanleiding van het nieuwe kookboek Heel Holland Bakt. Ik heb de citroentaart direct gemaakt, maar helaas had ik een echt Heel-Holland-Bakt-baalmoment toen mijn bodem na het bakken brak en de vloeibare vulling dus niet meer in de vorm kon worden gegoten. Dat gebeurt mij dus ook nog wel eens.
Voor degene die Cakeje Van Eigen Deeg volgen op Facebook wisten misschien al dat ik voor mijn werk als docent een paar dagen weg was. Hierboven zie je mij abseilen. Ze zeggen niet voor niets: Leraar elke dag anders.
Meer achter de schermen? Volg mij dan via Instagram.
Liefs Lian
Geef een reactie