Bladerdeeg pasteitjes! Ze doen mij zo enorm aan vroeger denken. Ik maakte ze een tijdje terug, omdat ik nog een leuk basisreceptje voor Pasen met jullie wilde delen. Pasteitjes passen naar mijn idee bij dit feest en eigenlijk ook wel bij een lekkere luie zondag. Stap twee is om ook een zelfgemaakte ragout erbij te serveren, maar daar kwam ik helaas niet meer aan toe. Toch wilde ik jullie dit basisrecept niet onthouden.
Bladerdeeg pasteitjes
(2 stuks)
Ingrediënten
- 4 plakjes bladerdeeg
- 1 biologisch ei, losgeklopt
Extra benodigdheden
- rond uitsteekvormpje/glas ∅ 7 cm
- rond uitsteekvormpje/glas ∅ 4 cm
Bereiding
- Plak de vier plakjes bladerdeeg aan elkaar vast door ze iets te laten overlappen en vervolgens goed aan te drukken. Op deze manier kun je meer rondjes uitsteken.
- Steek 10 rondjes van ∅ 7 cm uit en leg twee rondjes apart. Dit zijn de bodempjes van de bladerdeeg pasteitjes.
- Steek met het vormpje van ∅ 4 cm kleinere rondjes uit de grotere acht overige rondjes. Bewaar twee kleine rondjes voor de deksels van je pasteitjes.
- Smeer de randen van de bodempjes in met het losgeklopt ei en leg er het eerste bladerdeeg ringetje op.
- Smeer het ringetje in met ei en plak er weer een ring op. Ga door tot je vier ringen hebt geplakt en alles is ingesmeerd met ei.
- Prik nu met een vork een paar gaatjes in de bodem. Zo houd je deze mooi plat, terwijl de randen helemaal omhoog komen.
- Bak af in 20 minuten op 180-200 °C en serveer met een mooie ragout.
Zo simpel is het dus om jouw eigen gouden bakje te maken. Naast ragout zou je het ook kunnen vullen met iets anders, zoals bijvoorbeeld pulled pork. Of je kiest voor een zoete vulling. Besprinkel dan na stap 5 wat suiker over je pasteitjes zodat deze zelf ook een beetje zoet zijn van smaak.
Hoe eet jij jouw pasteitje het liefst? Ik wens iedereen fijne paasdagen.
Liefs Lian
Laura's Bakery zegt
Oeh, hier zijn hele lekkere zoete taartjes van te maken!
Lian zegt
Ja, inderdaad. Zag gisteren dat Koopmans iets vergelijkbaars had gedeeld op Facebook voor Pasen.
Joke Kieft-Reijken zegt
Nooit bedacht om zelf pastei bakjes te maken, maar wat leuk en simpel is dat om te doen. Er leuk om te lezen. Ik heb ooit in België (La Roche) een koninginne ragout gegeten. Nooit meer zo lekker gegeten ergens anders. Misschien moet ik die ragout en deze bakjes maar eens proberen te maken.
Groetjes en fijne paasdagen, Joke
Lian zegt
Oh dat klinkt overheerlijk. Jullie ook fijne paasdagen gewenst!