Mini worstenbroodjes? Ja en nee. Nee, want worstenbroodjes worden niet met bladerdeeg gemaakt. Ja, het zijn worstjes verpakt in deeg. Toch hebben deze hapjes een geheel eigen naam, namelijk ‘pigs in a blanket’.
Ik vind het een hele grappige benaming die blijkbaar in verschillende landen verschillende hapjes oplevert. De door mij gemaakte is, zover ik weet, de Amerikaanse variant en dus ook datgene dat ik versta onder ‘pigs in a blanket’. Mijn favoriete borrelhapje om zelf te maken!
Pigs in a blanket (max. 30 stuks)
Ingrediënten:
- 9 plakjes bladerdeeg
- 1 blik cocktailworstjes (Unox party knaks 30 stuks)
- dijon mosterd
- 1 ei
- sesamzaad
Methode:
- Verwarm de oven voor op 200 graden standaard oven of 180 graden hetelucht.
- Haal de bladerdeeg uit de diepvries en leg de plakjes uit op je werkblad. Snijd de plakjes met een pizzasnijder in vier kleinere vierkantjes.
- Bestrijk de bladerdeegplakjes met Dijon mosterd, wees niet te zuinig.
- Leg op ieder vierkantje één worstje diagonaal. Uit een groter plakje bladerdeeg haal je dus vier pigs in a blanket.
- Klop in een klein schaaltje het ei los en begin met het dichtvouwen van je bladerdeeghapje. Plak de hoekjes aan elkaar vast door deze te bestrijken met wat ei.
- Leg je ‘pigs in a blanket’ op een bakplaat met bakpapier en bestrijk de bovenkanten ruimschoots met het ei. Strooi wat sesamzaad over de bovenkanten heen.
- Bak de pakketjes in 20 minuten goudbruin.
- Laat kort afkoelen.
Serveer het liefst warm, maar ook koud zijn deze ‘pigs in a blanket’ lekker om te eten.
Liefs Lian
Geef een reactie