Toen ik deze nom nom nom tag best wel een hele tijd geleden tegenkwam vond ik ‘m erg leuk en leek het mij wel gepast om als foodblogger ook hier aan mee te doen. Het is immers zomer, dus tijd om de boel even om te gooien. Hieronder beantwoord ik de 10 food-vragen die bij deze tag horen.
1. Wat vind jij lekker dat verder iederen vies vindt (en andersom)?
Uhm, ik heb weinig moeite met spruitjes en volgens mij vinden veel mensen dat vies. Ik zelf vind witte asperges echt niet lekker en ik heb het idee dat iedereen ze goddelijk vind. Niet voor mij, dankjewel.
2. Wat kook jij het liefst (en veel te vaak)?
Oei, nu moet ik bekennen dat ik eigenlijk nooit kook. Bakken daarentegen kan ik niet vaak genoeg doen. Op het gebied van bakken bak ik het liefst een lekkere cake of chocolate chip cookies.
Als ik dan toch echt de vraag op het gebied van koken moet beantwoorden, dus wanneer ik dan echt moet koken. Dan maak ik het liefst pasta met een champignon en tonijn roomsaus klaar, zie hier. Dit maakte ik ooit veel te vaak, haha.
3. In welk restaurant zou je het liefst elke dag eten?
Ik heb niet echt een favoriet restaurant. Ik vind eten in een goed restaurant sowieso een feest. Maar mijn favoriete keuken is toch wel de Amerikaanse, ik krijg nooit een bord leeg als ik in de Verenigde Staten ben, maar ik geniet met volle teugen.
4. Als er een broodje naar je vernoemd zou worden, wat zou er dan op zitten en hoe zou het heten?
Doe mij dan maar een heerlijk zefgebakken broodje pulled pork en aangezien ik het broodje zelf heb gemaakt noem ik het Broodje Van Eigen Deeg!
5. Deel een handige kooktip.
Oké die mogen jullie voor mij beantwoorden. Ik hou het bij blijf lachen als iets mislukt 😉 Misschien niet de handigste tip, maar wel belangrijk!
6. Wat staat er nog op je food bucket list?
Oh jeetje, die is echt heel erg lang *pakt haar lijstje er even bij. Zo’n ‘hidden’ cake wil ik sowieso nog een keertje maken. Een rainbowcake heb ik laatst voor een vriendin gemaakt en wil ik graag nog uitgebreider opnieuw maken. Daarnaast wil ik ook wat meer brood-achtige recepten uit proberen. Brabantse worstenbroodjes staan bovenaan op die lijst.
Oh en macarons wil ik nog steeds opnieuw proberen!
7. Zelf koken, eten bestellen of buiten de deur eten?
Buiten de deur eten dan! Ik vind het pure verwennerij om te gaan uiteten. Daarnaast kook ik bijna nooit zelf, dus dat wordt ‘m sowieso niet. En voordat je hele ongezonde dingen over mij gaat denken. Ik heb een hele lieve man die altijd de meest lekkere zelfgemaakte maaltijden kookt, waardoor ik dus nooit zelf hoef te koken. Pfjew!
8. Ben je ergens allergisch voor?
Niet dat ik weet. Ik heb vast wel intoleranties voor bepaalde ingrediënten, maar ik probeer zoveel mogelijk met mate te eten waardoor ik er niet veel last van heb.
9. Wat is je food obsessie van de afgelopen tijd, weken of dagen?
Sushi! Het leek mij nooit lekker, maar nu wil ik alleen nog maar sushi. Het ligt waarschijnlijk ook aan het seizoen.
10. Wat is jouw favoriete toetje?
Een warme fudgy brownie met room, crème brûlée, wafel met warme kersen, cheesecake, een groot stuk chocolade cake … moet ik verder gaan?
Dit was de Nom nom nom tag bedacht door Team Confetti. Je kunt zelf deze tag overnemen op jouw blog of hieronder een reactie geven met jouw antwoorden. Ik ben ontzettend benieuwd!
Liefs Lian
Foto hidden heart cake // BBC Good Food
Geef een reactie