Mijn favorieten is weer terug van geweest en ook gelijk in een nieuw jasje gestoken. Vanaf nu geen specifiek thema meer – alhoewel dat altijd wel een keer kan – maar eens per maand aandacht voor producten en dingen die mijn aandacht hebben getrokken. Deze maand dus Mijn favorieten april 2014.
Mijn favorieten april 2014 staat deels in het teken van het dagje Amsterdam van afgelopen zaterdag. Met een aantal zoete foodbloggers hebben we besloten vaker samen te komen en de zoete foodwereld van Nederland onveilig te maken. Dit is niet alleen heel gezellig, maar levert mij ook veel nieuwe inspiratie op en zo ontdek ik ook de leukste, hipste en lekkerste dingen om weer met jullie te delen.
1. De macarons van Poptasi Pastry
Zo heb ik zaterdag voor het eerste mogen genieten van de macarons van Poptasi Pastry. Wat waren ze lekker en wat werden we verwend door eigenaar Patrick van Drie. We hebben vanalles mogen proeven en daarnaast werden we overgoten met nieuwtjes, geheimen, tips en zo veel meer. Natuurlijk verliet ik Poptasi niet met lege handen. In juni ga ik weer naar Amsterdam en kom ik zeker terug!
2. Tony’s Chocolonely’s melk, karamel en zeezout reep
Ik eet al een paar jaar de chocolade van Tony’s Chocolonely en ik heb afgelopen najaar enorm genoten van hun limited editions, maar had nog nooit de melk, karamel en zeezout reep geproefd. Vorige maand nam ik deze mee toen ik de chocolade reep zag liggen in de Albert Heijn. Ik ben fan … oeh, wat is die lekker!
3. Kookboek Rutger Bakt
Afgelopen zomer was het eerste seizoen van Heel Holland Bakt op de televisie en aangezien ik al jaren The Great British Bake Off kijk kon ik het niet laten om ook de Nederlandse variant te volgen. Vanaf het begin kon je al niet om het talent van Rutger heen en hij heeft de winst dan ook dik verdiend. Zijn kookboek ligt helemaal vers in de schappen en een must-have voor iedere thuisbakker. Rutger Bakt is voor €29,95 te koop.
4. Burts Firecracker Lobster Potato Chips
Deze chips heb ik afgelopen zaterdag bij Stach in Amsterdam geproefd, gelijk gekocht en direct verwerkt in dit artikel. Ik houd helemaal niet zo van chips, maar deze vond ik erg lekker! Meer hoef ik er denk ik niet over te vertellen. Deze chips is trouwens ook glutenvrij.
5. Krups Nespresso Innisia
Ik had hier al genoemd dat we thuis de nieuwste Nespresso apparaat van Krups genaamd Inissia hadden aangeschaft. Foto’s doen eigenlijk geen eer aan dit ontzettend schattig Nespresso apparaat. Wij hebben zelf ook de kleur blauw en het is een hele mooie zachte kleur die in iedere keuken zal staan. Deze Nespresso apparaat is nu dan eindelijk overal verkrijgbaar. Ben jij niet zo van blauw? Ze hebben de Inissia ook in andere kleuren en kost €99.
6. Gnaw Lemon Meringue chocolade reep
Deze gekke chocoladesmaak heb ik ook ontdekt bij Stach in Amsterdam. Ik ben zelf verliefd op lemon meringue pie, dus ik moest en zou deze reep kopen. We mochten de chocolade ook nog even proeven, zodat we zeker wisten dat het geen miskoop zou worden. Het is echt een lekkere frisse smaak chocolade, zeker het proberen waard als jij ook fan bent van lemon meringue. Gnaw is een Engels merk en naast deze gekke smaak is de verpakking ook heel leuk en hun website nog leuker. Mocht jij dus een van hun repen tegenkomen dan zou ik je aanraden er eentje mee te nemen om te proeven.
Ben jij al bekend met deze producten? Of weet jij producten die jij graag terug zou willen zien in een Mijn favorieten? Laat het weten in een reactie hieronder.
Petra zegt
Die Tony’s repen zijn zo lekkerrrrr….ik heb nog een piepklein stukje liggen in mijn choco (noodgevallen) bakje en dat ligt maar naar mij te roepen…hahah!
Rensina Steursma zegt
Via het Blog van Laura’s Bakery en Zoethoudertje kwam ik op je IG terecht. Wat heb je leuke foto’s en super recepten. Ik ben je blog ook even gaan volgen.
Wat een leuk artikel heb je ervan gemaakt!
Ga gauw verder neuzen hihi.
Fijn weekend, Rensina
Lian zegt
Ik had het gezien ja! Leuk dat je mij via hun hebt ontdekt en dat je mij ook bent gaan volgen. Dankjewel voor de complimenten en jij ook een fijn weekend gewenst.