De lekkerste? Ja, dat denk ik wel. Er zitten allerlei geheime – oke, minder geheim als je doorleest – ingrediënten in die het recept van deze salted double chocolate chip cookies speciaal maakt. Het was een experiment dat ontzettend goed uitpakte. Deze koekjes zijn een en al chocolade met een hint van havermout, fleur de sel en koffiesmaak. Het ultieme koekje.
Om deze koekjes te maken heb je wel een aantal specifieke ingrediënten nodig die er voor zorgen dat deze koekjes die typische Amerikaanse look, feel en taste krijgen. Een collega die als testpersoon diende merkte zelfs op dat deze koekjes leken op die van de Subway: dun, zacht en fudgy. Het havermout geeft daarentegen juist een crunchy gevoel aan de koekjes, waardoor je toch een beetje dat knapperige koekjes gevoel krijgt. De havermout zorgt er ook voor dat je kunt doen alsof deze koekjes heel erg gezond zijn. Gezond voor de geest zijn trouwens sowieso. Maargoed, deze koekjes daar moet je niet over lezen, deze koekjes moet je gewoon proeven. Ga dus snel aan de slag met het recept hieronder.
Salted double chocolate chip cookies
(+/- 18 koekjes)
Ingrediënten
- 1 1/2 cup bloem
- 1/2 cup havermout
- 1/2 tl baksoda
- 1/2 tl wijnsteen(poeder)
- 3 el cacao
- 1 el cappuccino poeder
- snufje zout
- 90 gr crisco
- 90 gr ongezouten roomboter
- 1 cup bruine basterdsuiker
- 1/2 cup fijne kristalsuiker
- 1 biologisch ei + eigeel
- 2 el water
- 180 gr pure chocolade in stukjes of pure chocoladedruppels
- fleur de sel
Bereiding
- Doe de droge ingrediënten in een kom en roer door met een garde totdat alles goed vermengd is.
- Doe in een mengkom van een keukenmachine de crisco, roomboter, suiker, ei, eigeel en water toe en mix tot een romig en luchtig geheel.
- Voeg de droge ingrediënten toe en mix op een langzame stand tot een stevig deeg.
- Voeg als laatste de chocolade toe en roer deze door het deeg met een spatel of houten lepel.
- Verwarm de oven voor op 170 °C (hetelucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Draai ter grootte van een eetlepel balletjes en plaats deze met voldoende afstand op de bakplaat. Ongeveer 6 balletjes per bakplaat.
- Duw de balletjes een klein beetje in en bestrooi met een beetje fleur de sel.
- Bak de koekjes 12 minuten in de oven, totdat ze mooi uitgelopen zijn. De koekjes zullen nog helemaal zacht aanvoelen, maar dat hoort.
- Laat de koekjes afkoelen op de bakplaat en wanneer ze stevig genoeg zijn om verplaatst te worden laat je ze verder afkoelen op een rooster.
Geniet van deze overheerlijke salted double chocolate chip cookies en laat het vooral smaken.
Liefs Lian
Geef een reactie