In de zomer heb je niet altijd zin om de oven te gebruiken, maar misschien vind je het wel leuk om te smullen van iets dat je zelf hebt gemaakt. Chocolade is in de zomer misschien ook geen goed idee, maar dat chocolade in de zon smelt vind ik persoonlijk wel een goede reden om het snel op te eten. Deze witte chocolade rocky road is een wat volwassenere versie van de normale rocky road en is het lekkerst bij de koffie of thee wanneer je bent aan het natafelen met vrienden en/of familie.
Rocky road maken met witte chocolade is nog vele malen makkelijker dan met pure chocolade. Witte chocolade is al romiger van zichzelf en je hoeft er dus geen extra ingrediënten zoals boter aan toe te voegen om een mooie rocky road te krijgen.
Aan deze witte chocolade rocky road heb ik cranberries toegevoegd voor het contrast maar ook de smaak. Het is een gegeven dat chocolade en cranberries goed samen gaan, zoals bijvoorbeeld in deze cookies. Twijfel niet langer en maak deze super eenvoudige zoete snack.
Witte chocolade rocky road
Ingrediënten:
- 800 gr witte chocolade
- 200 gr in stukjes gebroken digestive koeken + extra om te decoreren
- 100 gr gedroogde cranberries + extra om te decoreren
- 50 gr mini marshmallows + extra om te decoreren
- optioneel: witte mini decoratie parels
Bereiding:
- Neem een rechthoekige ovenschaal met een grote oppervlak. Hoe kleiner de schaal hoe dikker de rocky road zal worden, waardoor het moeilijker wordt om deze te breken/snijden. Bekleed de schaal met bakpapier.
- Verwarm 400 gram van de witte chocolade in de magnetron voor 1 minuut op de hoogste stand (900 watt) en roer hierna even door. Doe de chocolade nog een keer voor 1 minuut op de hoogste stand in de magnetron. De chocolade mag nog niet helemaal gesmolten zijn. Roer nu met een lepel door, totdat de rest van de chocolade ook gesmolten is.
- Voeg de koekstukjes toe aan de chocolade en roer door elkaar. Voeg nu ook de cranberries en als laatste de marshmallows toe. Roer nogmaals door.
- Doe de vulling in de bakvorm en verdeel alles, zodat de bodem volledig bedekt wordt.
- Smelt de volgende 400 gram witte chocolade op dezelfde manier als hierboven en schenk over de vulling heen. Strijk helemaal glad uit zodat de gesmolten chocolade alle gaatjes kan opvullen.
- Decoreer met een handjevol cranberries, stukjes koek, mini marshmallows en eventueel wat mini decoratie parels.
- Zet de witte chocolade rocky road in de koelkast om op te stijven. Breek of snijd de rocky road in stukken voor het serveren.
Ik vind rocky road ontzettend makkelijk om te maken en stiekem best wel lekker. Ook deze variant vind ik heerlijk. Zoals ik al zei perfect na een gezellig diner of juist als zoete snack voor tijdens een film.
Liefs Lian
Marlissa zegt
Ziet er zo lekker uit!
Lian zegt
Dankje Ik zit er letterlijk nu van te smullen!
curlycreative zegt
Mmmm waarom moet ik dat nou net weer zien, krijg er gelijk zin in.. Zat me net te bedenken misschien is het met lange vingers er in ook wel heel lekker? xx
Lian zegt
Oh dat zal ook vast wel lekker smaken!
curlycreative zegt
Of bastognekoek mmmm
Lian zegt
Haha, als ik jou was zou ik het allemaal een keer uitproberen 😉
Sylvia zegt
Kan je de chocola ook au-bain marie smelten (ik heb geen magnetron)
Lian zegt
Dat kan zeker en is zelfs beter voor de chocolade. Met de magnetron gaat gewoon sneller 😉