Voor degene die mij ook op de verschillende social media kanalen volgen herkennen dit kookboek wellicht al. Eerder deze maand kocht ik The American Cookbook bij Barnes & Noble in New York. Inmiddels zijn we een maand verder en hebben wij hier thuis al twee recepten uit dit kookboek geprobeerd. Een van de recepten deelde ik eerder deze maand al, namelijk de cranberry chocolate chip cookies. Vandaag wil ik jullie een kijkje gunnen in dit boek. Een kookboek dat je als fan van de Amerikaanse keuken en het land zelf in huis wilt hebben.
The American Cookbook is een vrij nieuw kookboek uit de Verenigde Staten aangezien het pas sinds februari 2014 in de schappen ligt. Het kookboek geeft, zoals de ondertitel al zegt, een nieuwe draai aan de klassieke Amerikaanse recepten. Denk hierbij aan de hamburgers, roasted turkey, meatloaf, maar ook pineapple upside-down cake – om even een zoet recept te noemen. Zo’n beetje alles komt aan bod en bij de wat minder bekende gerechten klinkt er toch een “oh ja” momentje. Naast de recepten neemt het boek je ook mee door de Verenigde Staten zelf met leuke weetjes, foto’s en een korte beschrijving van de vijf regio’s in de Verenigde Staten – Northeast, Southeast, Southwest, Midwest en Pacific Northwest – en welke smaken en gerechten die regio’s hebben voortgebracht.
Het kookboek bevat 150 recepten die zijn onderverdeeld in vijf hoofdstukken. De opbouw is logisch: voorgerechten, ontbijt, hoofdgerechten, toetjes en een hoofdstuk voor de bakliefhebbers. In principe dus gewoon twee hoofdstukken voor de zoetekauw. Begin je al te begrijpen waarom dit kookboek mij zo aansprak?
In het hoofdstuk ontbijt vind je eigenlijk ook de lunchgerechten en lichte maaltijden terug. Hot dogs staan dus in dit hoofdstuk, terwijl de hamburger juist in het hoofdstuk met hoofdgerechten staat. Voor ons vreemd, voor de Amerikanen niet zo. Je kunt ook direct zien dat dit geen standaard hot dog is – “…an everyday hot dog to another level”. Je schaft dus geen kookboek aan met standaard recepten, maar juist variaties op de klassiekers.
Naast de niet zo standaard klassieke recepten bevat The American Cookbook ook 75 extra variaties. Zo vind je bij de meeste recepten een kolom met de titel: Now try… Enorm leuk en handig. Bij de bijgerechten, onderdeel van het hoofdstuk hoofdgerechten, wordt er steeds bij vermeld welk hoofdgerecht er het beste bij past en vice versa.
Ah, het favoriete onderdeel van het kookboek is aangebroken! Eerst een hoofdstuk met desserts en daarna een hoofdstuk met nog meer bakplezier. Hoe lekker ziet dat ijs er hieronder uit?!
Ik heb natuurlijk niet van ieder onderdeel een foto gemaakt, maar ik kan je beloven dat dit kookboek een aanrader is voor de fan van de Verenigde Staten en haar keuken. Ondanks dat ik het kookboek in de Verenigde Staten heb aangeschaft is het kookboek ook in Nederland te verkrijgen voor wie geïnteresseerd is.
Titel: The American Cookbook Auteur: Elena Rosemond-Hoerr & Caroline Bretherton Uitvoering: Hardcover, Engelstalig, 256 pagina's Prijs: € 18,99 Bestellen: Bol.com
Voor mij is The American Cookbook naast kookboek ook een souvenir en zal het altijd een aandenken blijven aan onze reis naar de Verenigde Staten van eerder deze maand. Ik ben in ieder geval helemaal blij met dit mooie kookboek.
Liefs Lian
Hazel - Cookie Cottage zegt
Zulke souvenirtjes.. daar houd ik van!! Heerlijk om als herinnering in terug te bladeren en fijn ter inspiratie!
Lian zegt
Ja he! Morgen weer een receptje proberen.
DOORETEN zegt
Oooohhh wat een leuk boek! Ik ben groot fan van de Amerikaanse keuken en zou er ook heel graag naartoe willen. Vooral Californie en de noord-westelijke staten lijken me super mooi! En inderdaad, twee zoete hoofdstukken, beter kan gewoon niet 😀
Lian zegt
Eventjes goed sparen! Het is het echt waard
Rensina Steursma zegt
Wat een superleuk souvenir.
Het boek ziet er prachtig uit.
Trouwens een heel leuk idee als je van iedere vakantie een kookboek meeneemt, zo heb je een leuk souvenir en kun je nog eens die plaatselijke gerechten thuismaken. Ga ik onthouden 😉
Lieve groet, Rensina
Lian zegt
Inderdaad! Alleen voor ons zouden dat dan wel veel Amerikaanse kookboeken worden 😉