Voor mij is de zomer nu officieel begonnen, want ik heb vakantie. Een aantal weekjes heerlijk genieten. Voor mij, en ik denk vele anderen, betekent de zomer buiten eten en redelijk vaak barbecuen. Daarom dacht ik dat het de perfecte tijd zou zijn om een recept voor een frisse aardappelsalade met jullie te delen.
Ik ben niet zo’n fan van de kant-en-klare aardappelsalades, omdat er bijna altijd rauwe ui in zit. Je begrijpt het al, ik houd niet zo van ui en al helemaal niet van rauwe ui. Zelf aardappelsalade maken is niet moeilijk en je kunt ‘m precies op smaak brengen zoals je zelf wilt. Ik koos voor mijn aardappelsalade voor peterselie. Lekker fris en ik had er nog voldoende van groeien in mijn eigen moestuin. Nog steeds trouwens
Het recept is simpel en makkelijk te bereiden.
Aardappelsalade met peterselie
(3-4 personen)
Ingrediënten
- 600 gr vastkokende aardappelen geschild
- 4 el mosterd
- 2 el crème fraîche
- 4 el mayonnaise
- bosje peterselie
- peper en zout
Bereiding
- Snijd de aardappelen doormidden en kook ze in een ruime pan met water tot ze gaar zijn, ongeveer 20 minuten.
- Giet de aardappelen af en spoel direct onder de koude kraan af zodat ze niet verder garen. Voorkom dat de aardappelen kruimelig worden.
- Snijd de aardappelenhelften in dunne schijfjes en laat eventueel verder afkoelen terwijl je de saus maakt.
- Doe in een kom de mosterd, crème fraîche, mayonnaise en roer door elkaar. Van alle ingrediënten heb ik flinke eetlepels gebruikt.
- Snijd de peterselie fijn en roer samen met de aardappelen voorzichtig door de saus. Breng verder op smaak met wat peper en zout.
- Bewaar afgedekt in de koelkast tot aan serveren.
Deze aardappelsalade is heerlijk fris, mede door de toevoeging van de crème fraîche en de peterselie. Persoonlijk een echte aanrader omdat het een goede balans geeft aan een barbecue. Ik hoop dat de rest van de zomer lief voor ons is, zodat je deze aardappelsalade nog een aantal keer kunt maken.
Liefs Lian
Bas zegt
Ik hou van aardappelsalade! Mooie fotos en leuk recept!