Vanavond is het voor vele huishoudens in Nederland zo ver … pakjesavond! Sinterklaas vier ik zelf al heel wat jaren niet meer op Sinterklaas avond, maar speciaal voor degene die het wel vieren deel ik vandaag een super simpel recept in het teken van Sinterklaas. Pittige pepernoten chocolade bark. Je kunt dit trouwens ook makkelijk maken van de Sinterklaas ‘restjes’. Handig, toch?
Chocolade bark heb ik vorig jaar ook al gemaakt – helaas (nog) niet meeverhuisd naar de nieuwe locatie – van restjes chocoladeletters, maar in het teken van Kerstmis. Dit jaar heb ik een lekkere pittige variant gemaakt net op tijd voor het Sinterklaasfeest.
Pepernoten chocolade bark
Ingrediënten:
- handjevol pepernoten, in stukjes gebroken
- 300 gr pure chocolade
- 50 gr melkchocolade
- 1/2 tl chilipoeder (of minder naar smaak)
Bereiding:
- Neem een bakplaat en bekleed deze met een vel bakpapier.
- Smelt de pure chocolade au bain marie of in de magnetron.
- Giet de chocolade over de bakplaat en verdeel het gelijkmatig in de vorm van een rechthoek.
- Besprenkel de gebroken pepernoten over de nog vloeibare chocolade en duw ze er eventueel een beetje in.
- Smelt de melkchocolade op dezelfde manier als hierboven genoemd.
- Voeg de chilipoeder toe en roer goed door.
- verdeel de melkchocolade over de chocolate bark door een lepel in de chocolade te dippen en deze in horizontale bewegingen er over heen te bewegen.
- Laat de chocolade hard worden (buiten of in de koelkast) alvoren de pepernoten chocolade bark in stukken te breken en te serveren.
De pepernoten chocolade bark is een lekkere verwennerij voor de volwassenen die van een beetje pit houden. Heerlijk bij een warme chocolademelk of een lekkere kop koffie. Een pittige Sinterklaas gewenst!
Liefs Lian
Geef een reactie