Kruidige mini perencake recept

5

Het sneeuwt! Op de blog en bij sommigen ziet het ook buiten wit. Op deze perencakes geen echte sneeuw, maar natuurlijk poedersuiker. Bijna alles ziet er beter uit met poedersuiker en dat geldt al helemaal rond de feestdagen. Deze kruidige mini perencakes hebben de poedersuiker echter niet nodig om er goed uit te zien, maar het staat altijd zo magisch. Ik maakte de cakes net na Sinterklaas, maar ze passen eigenlijk ideaal in de aanloop naar oudjaarsavond. Door de toevoeging van de sappige peer doen deze mini cakes mij qua smaak namelijk een beetje denken aan appelbeignets. Ik kan eigenlijk alleen maar redenen bedenken waarom je dit perencake recept moet proberen, of je nou kiest voor mini cakes of één grote cake. Voor een plakje van deze cake heb je altijd wel ruimte. Lees snel hoe je ze zelf maakt!

Mini perencakes (4 stuks)

Ingrediënten:

  • 250 gr bloem
  • snufje zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 1-2 el koek- en speculaaskruiden
  • 250 gr ongezouten roomboter, kamertemperatuur
  • 250 gr fijne kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 2 peren
  • kaneel
  • poedersuiker, ter decoratie

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C en vet een cakeblik, of vier mini cakeblikken, in met boter en verdeel een beetje bloem over de ingevette vorm – klop het overtollige bloem eruit.
  2. Doe de boter in de mengkom van de keukenmachine en laat rustig mixen. Vermeng ondertussen het bloem, zout, bakpoeder en koekkruiden in een kom en zet aan de kant.
  3. Voeg het eerste ei toe aan de boter en mix samen. Voeg hierna de overige drie eieren één voor één toe, terwijl je tussendoor blijft mixen.
  4. Voeg nu al mixende langzaam het suiker toe.
  5. Voeg als laatste,  terwijl je mixt, het meel er lepel voor lepel aan toe. Schraap met een spatel de zijkanten en bodem van de kom schoon en mix nogmaals tot je een egaal cakebeslag hebt.
  6. Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad.
  7. Schil de peren en snijd in partjes. Verdeel de perenpartjes over de cake(s) en bestrooi met een beetje kaneel.
  8. Bak een grote cake in ongeveer 45 – 55 minuten mooi goudbruin – mini cakes in 35 minuten.
  9. Laat de cake(s) kort afkoelen en haal uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.
  10. Bestrooi de perencake vlak voor serveren met poedersuiker.

Een snel en makkelijk recept zo vlak na kerst, maar daarom juist ideaal. Zeker zoals in de aanloop naar oud en nieuw, want letten op de lijn dat doen we na 1 januari wel weer. Geniet van de laatste dagen van 2014 onder het genot van deze perencake.

Liefs Lian

5 reacties

Laat hier jouw reactie achter