Binnenkort is het dan zover: Valentijnsdag. Om die reden wilde ik vandaag toch even aandacht besteden aan deze Hallmark feestdag. Hoe kan ik dat nu beter doen dan door een recept te delen waarbij het water je in de mond loopt: schuimpjes in chocolade gedipt.
Ik denk dat ik Valentijn een keer gevierd heb met alles er op en er aan. Ik vind het al snel te zoetsappig worden en wellicht is het meer voor de tortelduifjes onder ons. Mocht jij echter wel helemaal fan zijn van Valentijnsdag en alles dat roze en rood is, dan zijn deze schuimpjes helemaal voor jou. Maar ook als je er niet van houdt, zoals ik, zijn deze schuimpjes perfect. Ik ben er zelf stiekem een beetje verliefd op geworden…
Ze zijn niet alleen heel erg lekker, maar ook ontzettend mooi om te zien. De truc is om ze niet te groot te maken, zodat ze in een hap opgegeten kunnen worden. Ik heb me laten inspireren door Hershey’s kisses, een chocolaatje in een druppelvorm. Door de schuimpjes in chocolade te dippen geef je deze koekjes net dat beetje extra. Stop ze in een mooi doosje en geef ze weg of eet ze lekker samen op!
Chocolade gedipte schuimpjes
Ingrediënten:
- 150 gr poedersuiker
- 3 eiwitten
- roze sprinkles
- roze kleurstof (ik gebruik altijd de pasta van Wilton)
- 50 gr gesmolten witte/pure/melkchocolade
Bereiding:
- De oven op 100 graden Celcius voorverwarmen en een (of twee) bakplaten bekleden met bakpapier
- Zeef de poedersuiker en doe in een kom.
- In een andere kom mix je de eiwitten stijf. Al mixende voeg je langzaam, beetje bij beetje, de gezeefde poedersuiker toe.
- De meringue is goed als het eiwit in een piek rechtop blijft staan.
- Voeg een een beetje kleurstof toe en mix deze er kort doorheen.
- Doe de meringue in een spuitzak en spuit er kleine toefjes/kisses van.
- Versier met parels of sprinkles en laat de meringues in het midden van de oven voo 2 uur drogen en/of uitharden*.
- Laat de schuimpjes in, en gelijk met, de oven afkoelen.
- Dip de volledig afgekoelde schuimpjes, minimaal een dag laten drogen, in gesmolten chocolade en zet ze op een stuk bakpapier om uit te harden.
* Tip: Laat de ovendeur iets openstaan om de vochtigheid te laten ontsnappen. Kan dit niet bij jouw oven? Maak deze dan ieder kwartier even open. Zo kun je ook makkelijk de schuimpjes in de gaten houden.
Mocht je het vieren, dan wens ik jou alvast een fijne Valentijnsdag en laat het me weten als jij deze schuimpjes hebt geprobeerd.
Liefs Lian
Petra zegt
Roze vind ik zo leuk bij snoepjes en koekjes, ze vallen altijd zo op…en zien er heel vrolijk uit..leuk!.