Deze cupcakes heb ik twee jaar geleden gemaakt voor Halloween en dit was natuurlijk in de tijd dat heel Amerika bol stond van de ‘Twilight’ hype. Vampieren waren weer helemaal hip. Nu ben ik zelf meer van de BTVS-generatie–tja, alleen de echte fans weten waar dat voor staat–en vind ik vampieren dus al veel langer fascinerend. Toen ik de vampire-bite cupcakes dan ook tegenkwam was ik verkocht. Wat een leuk en simpel idee om een cupcake helemaal Halloween-ready te maken.
Er is dus eigenlijk helemaal geen specifiek recept voor deze cupcakes, het gaat juist om die witte frosting in combinatie met het rode druipende ‘bloed’. Dit artikel is dus eigenlijk meer een decoratie how-to met links naar de recepten van de verschillende onderdelen.
Vampierenbeet cupcakes (12 stuks)
Ingrediënten:
Bereiding:
- Bak de cupcakes en laat volledig afkoelen.
- Maak de frosting en doe in een spuitzak met ronde opening.
- Spuit op iedere cupcake een toef frosting en laat de frosting lichtelijk opstijven in de koelkast, ongeveer een half uur.
- Prik met een satéprikker twee gaatjes in de toef frosting.
- Neem de tube foodgel en probeer vanuit de voorgeprikte gaten een sliertje gel naar beneden te trekken. Maak de sliertjes niet evenlang voor een natuurlijker druip effect.
Deze vampierenbeet cupcakes zijn dus ontzettend makkelijk om te maken. Het gebruik van foodgel zorgt ervoor dat het druipende bloed op zijn plaats blijft, ben je niet zo van dit soort producten dan zou je hier ook jam–zonder stukjes–voor kunnen gebruiken. Warm deze dan kort op in de magnetron, zodat de jam vloeibaarder wordt. Doe in een spuitzak met een klein spuitmondje en werk op dezelfde wijze als met de foodgel.
Ik kan je garanderen dat deze cupcakes een succes zijn op Halloween of ieder ander griezelig feestje!
Liefs Lian
Written by Nick zegt
Wat een toffe cupcakes! Ben er nog niet uit wat ik dit jaar doe met Halloween, heb wel zin om wat Halloween food te maken.