Een tijdje terug heb ik mijn eigen cakemix gemaakt, hier maakte ik een dag later super snel simpele cupcakes mee. Ik had echter genoeg cakemix gemaakt voor twee cakes of 20 cupcakes. Ik had dus de helft bewaard voor later, om zo ook een tweede variant op de cakemix met jullie te delen.
Vandaag deel ik met jullie het recept voor chocoladecupcakes dat je met de zelfgemaakte cakemix kunt maken. Ik had mijn cakemix een hele maand (en een paar dagen extra zelfs) in de koelkast bewaard en ging de uitdaging aan om voor jullie te testen of de cakemix nog steeds zijn werk deed.
De mix zag er in ieder geval nog helemaal hetzelfde uit en de cupcakes kwamen ook dit keer weer perfect uit de oven. Voor mij is de zelfgemaakte cakemix dus een echt succes.
Chocolade cupcakes van zelfgemaakte cakemix (10 stuks)
Ingrediënten:
- 2 cups zelfgemaakte cakemix
- 1 1/2 el cacao
- 1/8 cup kokend water
- 1 tl vanille extract
- 1/6 cup zonnebloem olie
- 2 eieren
- 1/3 cup melk
- 30 gram pure chocolade, gesmolten
Geen cups maateenheden in huis? Klik dan hier.
Bereiding:
- Verwarm een standaard oven voor op 180 graden Celcius (160-170 graden Celcius voor een heteluchtoven) en plaats 10 cupcakevormpjes in een muffinbakplaat.
- Roer de cacao door het water en laat afkoelen. Doe ondertussen de cakemix in een grote mengkom en voeg daar de overige ingrediënten, behalve de gesmolten chocolade aan toe.
- Mix op een matige stand voor 1 minuut en voeg het cacaomengsel en de gesmolten chocolade toe. Mix vervolgens op hoge snelheid voor 2 minuten tot een glad beslag.
- Vul de cucpakevormpjes voor 2/3 en bak af in ongeveer 25 minuten. Test de gaarheid eventueel met een satéprikker.
- Laat de cupcakes 5 minuten afkoelen in de bakplaat, om ze vervolgens volledig te laten afkoelen op een rooster.
Deze chocolade cakejes frost je vervolgens met de nieuw ontdekte ‘Ermine’ botercrème frosting. Laat het smaken!
Liefs Lian
Sophie33 zegt
Mmmmmmmm,…een heerlijk receptje! Yum.