Vanavond blazen we de kaars van 2015 uit en gaan we proosten op een nieuw jaar. Een jaar dat hopelijk net zo succesvol wordt als het afgelopen jaar, een jaar waarin ik graag met net zoveel plezier kan blijven boggen zoals ik de afgelopen jaren heb gedaan en een jaar waarin ik minsten zo veel nieuwe ervaringen op ga doen als in 2015. Maar hoe zag 2015 er als blogger voor mij uit. Ik neem je even mee terug naar het begin.
Het jaar begon goed en smakelijk. Nadat we elkaar wat vaker hadden gezien op persevents was Laura van Laura’s Bakery overstag en kwam ze een bezoekje brengen aan Limburg. De carnavalsdagen waren net afgelopen, maar het feest zou voor ons pas beginnen. Het waren twee smakelijke dagen waarop we onder andere bovenstaande Pavlova gemaakt hebben. Dit jaar stond dan ook echt in het teken van nieuwe vriendschappen en zoete gesprekken, want niet veel later beleefden Laura en ik samen met Mariette van Zoetrecepten vaak zoete avonturen.
Waaronder ons weekend naar 24 Kitchen&Cottages. Iets dat ook dit jaar weer zal plaatsvinden, maar dan onder de naam Food Lovers Weekend van 15 – 17 april. Het komt nu allemaal wat vlotter over en meer met de tijd mee. Neemt niet weg dat wij daar heel veel lol hebben gehad. Meer daarover lees je terug in dit verslag van het weekend.
Dit jaar groeide mijn blog ook lekker hard en ging ik na wat investeringen (geen geld, maar wel tijd en moeite) ook op mijn social media kanalen over de magische 1k grenzen heen. Dat klinkt in de huidige tijd misschien niet veel, maar ik vond het toch wel een prestatie. Inmiddels ben ik die aantallen ook alweer ruim voorbij en groei ik nog even lekker door. Ik ben jullie dan ook heel dankbaar dat jullie mijn blog blijven lezen en veel van mijn zoete baksels ook thuis uitproberen.
Om die dankbaarheid te tonen gaf ik twee volle goodieboxen weg aan het einde van de zomer. Wow! Wat ging dat hard en wat waren jullie mega enthousiast. Ik was ook erg dankbaar voor alle medewerking die ik kreeg van bedrijven en uitgeverijen om een leuk pakket samen te stellen. Toch best een stap om anderen te benaderen met jouw idee en te vragen of ze even wat spullen willen geven. Ik stopte er zelf ook nog wat dingetjes in zoals de cups maatbekers die ik vaak gebruik voor mijn recepten.
Spreken over recepten … Ik maakte dit jaar weer veel lekkers. Wat dacht je van deze heerlijke worteltaart, limoen curd rolletjes en fudgy brownie met de makkelijkste salted karamelsaus ooit. Nicky maakte dit jaar ook wat voor de blog. Hij bakte de blauwe bessencake van Menno de Koning (HHB seizoen 2).
Dit jaar kwam eigenlijk ook iedereen op mijn werk erachter, daarmee bedoel ik dus eigenlijk mijn leerlingen, dat ik naast mijn werk doe bloggen. Het levert af en toe geinige gesprekken op en daarnaast kan ik nu ook vaker ongegeneerd mijn twee bezigheden combineren. Wat dacht je van een Engelse les waarbij je Olaf-pops gaat maken? Het waren proeflesjes voor groep 8 leerlingen, maar het was wel heel leuk. Oh, en in januari mag ik het nog een keer opnieuw doen. Wil je ze zelf ook maken? Hier vertel ik hoe je dat doet.
Dat was mijn jaar in vogelvlucht. Ik hoop dat 2016 een mooi jaar gaat zijn waarin ik weer veel nieuwe dingen mag meemaken. Zowel op werk-, blog- en privégebied.
Ik wens in ieder geval al mijn lieve lezers, volgers, vrienden en familie een super mooi, gelukkig, gezond en bovendien geweldig 2016 toe.
Liefs Lian
Geef een reactie