Vandaag is het zover! Vandaag deel ik het in de winactie-video beloofde cookies recept dat je kunt maken met de DIY-bakmix die ik in de goodieboxen heb gestopt. Het is een recept voor pecannoten chocolate chip cookies en het goede nieuws is dat je deze cookies ook kunt maken als je niet gewonnen hebt. Het recept vind je in dit artikel, maar ik denk dat jullie ook heel benieuwd zijn naar de gelukkige winnaars.
De winnaars heb ik vanochtend via een ‘random number generator’ getrokken en ondanks dat ik rekening moest houden met dubbele reacties en mijn eigen ‘replies’ had ik de winnaars best wel snel gevonden. De Instagram-winnaar is Wendy Versteeg en de winnaar hier op de blog is Dana de Jong. Beide winnaars zijn inmiddels via een mailtje op de hoogte gesteld en ik hoop de pakketjes zo snel mogelijk op de post te kunnen doen. Ik wens de winnaars veel plezier met alle goodies!
Als je niet gewonnen hebt kun je jezelf troosten met deze pecannoten chocolate chip cookies, hieronder vertel ik je hoe je ze kunt maken.
Pecannoten chocolate chip cookies
(6 stuks)
Ingrediënten
- 3/4 cup bloem
- 1/4 tl bakpoeder
- 1/4 tl zout
- 1/4 cup fijne kristalsuiker
- 1/4 cup donkerbruine basterdsuiker
- 50 gr ongezouten roomboter, gesmolten
- 1 biologisch ei
- 1/2 tl vanille extract
- 1/4 cup melkchocoladedruppels
- 1/4 cup pure chocoladedruppels
- 1/4 cup pecannoten, in stukjes gehakt
Bereiding
- Warm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Doe in een grote kom alle droge ingrediënten en roer met een garde goed door totdat er geen klontjes meer zichtbaar zijn.
- Mix in kleinere kom of maatbeker de gesmolten boter, ei en vanille door elkaar. Dit kan prima met een garde.
- Schenk de natte ingrediënten bij de droge en mix met een mixer op middelhoge snelheid tot een dik en stevig beslag.
- Roer als laatste met een spatel de chocolade en de noten door het beslag. Houd eventueel wat achter voor de volgende stap of zorg dat je wat extra chocolade en pecannoten voorradig hebt.
- Met een eetlepel schep je het beslag op het bakpapier. Probeer mooie cirkels te maken die ongeveer even groot zijn. Je hebt voldoende beslag voor 6 grote of 12 kleine koekjes, ze lopen nog uit. Duw wat achtergehouden, of extra, chocoladedruppels en/of pecannoten in de ongebakken cookies.
- Bak de koekjes in 10-13 minuten gaar, afhankelijk van de grootte, en laat ze 5 minuten op de bakplaat nagaren alvorens je ze verplaatst naar een rooster om ze volledig te laten afkoelen.
Deze pecannoten chocolate chip cookies zijn het lekkerste bij een kopje thee of glas melk. Hmm, de pecannoten en de donkerbruine suiker geven een warm en herfstig gevoel aan deze cookies. Perfect voor het najaar. Ook lekker om te eten terwijl je bent aan het genieten van de najaarszon.
Ik wil iedereen die deelgenomen heeft aan mijn goodiebox winactie bedanken en hopelijk mag ik je blijven inspireren om lekkere dingen te bakken, koken en maken.
Liefs Lian
Rianne zegt
Gefeliciteere winnaars! Geweldig om zo’n box te winnen!
Lian zegt
Super sportieve reactie!
Curly Creative zegt
Gefeliciteerd dames,
als troost eet ik maar een extra stukje chocolade 😛
Lian zegt
Ik eet met je mee 😉 Nu ik alles heb ingepakt vind ik het jammer dat ik zelf niet kon meedoen.
Dana de Jong zegt
Nog heel erg bedankt! Ben heel de dag al helemaal happy, omdat ik dit super leuke pakket heb gewonnen. Nu kan ik wat heerlijke recepten van jou maken en natuurlijk heerlijk smullen van alle chocolade die erbij zit 😉
Lian zegt
Super leuk om te horen dat ik je dag heb gemaakt. Hopelijk ben je nog blijer als je alles thuis hebt ontvangen. Spannend!
Carola zegt
Van harte meiden! Maak er wat lekkers mee maar dat komt vast goed met zo’n leuke box vol met lekkernijen
Bas zegt
Gefeliciteerd winnaars! Die koekjes zien er verrukkelijk uit! Je maakt echt prachtige foto’s Lian!