Nog een recept dat ik al eens gedeeld had, maar ook graag een plekje wilde geven op mijn vernieuwde blog. Deze mini-cheesecakes zijn destijds zo goed in de smaak gevallen dat ik er eigenlijk niet omheen kom om het recept nogmaals te delen. Alhoewel ik persoonlijk de voorkeur geef aan een mooie cheesecake punt, kan ik niet ontkennen dat de meeste mensen verkocht waren bij het zien en proeven van deze schattige cheesecakes. Het mini-aspect maakt het ook beter te portioneren dan een hele taart en dus geschikt voor allerlei soorten feestjes. Dat er oreo’s in verwerkt zijn is natuurlijk een feestje op zichzelf.
Het recept is van Martha Stewart en komt uit haar boek ‘Cupcakes’.
Mini-oreo cheesecakes (15-18 stuks)
Ingrediënten:
- 24 Oreo koeken
- 400 gr roomkaas (mon chou)
- 100 gr fijne kristalsuiker
- 1/2 tl vanille extract
- 3 eieren, losgeklopt
- 115 gr zure room (sour cream)
- mespuntje zout
Methode:
- Verwarm de oven op 160 graden en bekleed een muffin bakplaat met cupcakehouders. Leg één Oreo in iedere cupcakehouder.
- Mix de roomkaas en suiker in een kom tot je een romige massa hebt gecreëerd; ongeveer 3 minuten.
- Doe de vanille erbij en terwijl je mixt voeg je ook langzaam de losgeklopte eieren toe.
- Voeg de zure room en het zout toe en mix nogmaals. Ga ook een keer met een spatel de zijkanten van de kom af zodat alles goed vermengd wordt.
- Wanneer alles een luchtig beslag is geworden verkruimel je 6 oreokoeken boven de beslagkom. Roer ze met een spatel door het beslag heen.
- Verdeel het beslag gelijkmatig over de vormpjes, tot net onder de rand. Bak gaar in 22 minuten en laat volledig afkoelen.
- Voor het beste resultaat laat je ze 24 uur verder afkoelen in de koelkast.
Voor wie dol is op Oreo koeken is dit een recept dat je niet moet missen!
Leuk om je blog te volgen. Wat een mooie foto’s! Kijk ook eens op http://foodfriendsforever.wordpress.com/
Hoi hoi,
Je recept gebruikt en oooo wat zijn ze heerlijk. Ik heb het recept alleen door tweeën gedeeld (behalve de verkruimelde koekjes) en een echt vanillestokje gebruikt voor de smaak. Ik had bedacht dat ik er acht zou maken. Dat werden er uiteindelijk elf omdat ik best veel beslag had. Zeker voor herhaling vatbaar!! Dank je wel
Als je inderdaad de koekjes gelijk houdt krijg je inderdaad alsnog meer beslag. Lekker gevulde cheesecakes dus!
Oooh dat ziet er lekker uit, zal wel heel zoet zijn. Leuke blog heb je, ik kom zeker nog eens kijken
Liefs Suus van Food Bandits
Pingback: Foodblogswap augustus | Hungryfeelings
Pingback: Martha Stewart’s mini Oreo cheesecakes | Cakeje Van Eigen Deeg