Kerstmis is pas echt een Amerikaanse kerst als er koekjes en melk aan te pas komen. Waar wij Sinterklaas blij maken met een wortel en wat hooi voor Amerigo, moet je in de Amerika wat beter je best doen. De meest geschikte koekjes vind ik persoonlijk chocolate chip cookies, daarom staan ze voor mij ook een beetje gelijk aan kerstmis. Toen wij eind oktober in de Miami waren lagen de schappen in de supermarkten al vol met kerst goodies. Ik kocht een zak kerst M&M’s met ‘dark hot chocolate’ smaak, één van de nieuwe smaken dit jaar in Amerika. Helaas hebben wij in Nederland wat minder keus, dus jullie koekjes krijgen wat rood en groene kleurtjes. Naast de M&M’s had ik een zak butterscotch druppels gekocht (voor een vergelijkbare smaak zou je karamel fudge in kleine stukjes kunnen snijden). Maar dit alles, plus mijn go-to chocolate chip cookie recept, maakt dus de beste kerstmis chocolate chip cookies.
Had ik eigenlijk al gezegd dat deze cookies mega groot zijn? Dan zijn ze namelijk het lekkerst. En met kerstmis mag het ook allemaal een maatje meer zijn, toch? Wanneer je de foto hierboven in de desktop versie van mijn blog ziet krijg je een beetje een idee van het formaat. Ja, echt. Waar wacht jij nog op? Snel maken en lekker van genieten met een glas melk. Tenzij je de Kerstman verwacht, dan zou ik een paar van deze koekjes voor hem apart houden 😉
Kerstmis chocolate chip cookies
Ingrediënten
- 2 cups bloem
- 1 tl bakpoeder
- snufje zout
- 180 gr ongezouten roomboter
- 1 cup bruine basterdsuiker
- 1/2 cup fijne kristalsuiker
- 2 biologische eieren
- 100 gr pure chocolade in stukjes of pure chocoladedruppels
- 80 gr karamel fudge in kleine stukjes gesneden
- 100 gr kerstmis M&M’s
Bereiding
- Doe de bloem, bakpoeder en zout in een kom en roer door met een garde totdat alles goed vermengd is.
- Doe in een mengkom van een keukenmachine de roomboter, suikers en eieren en mix tot een romig en luchtig geheel.
- Voeg de droge ingrediënten toe en mix op een langzame stand tot een stevig deeg.
- Voeg als laatste de chocolade, karamel fudge en M&M’s toe en roer deze door het deeg met een spatel of houten lepel.
- Verwarm de oven voor op 170 °C (hetelucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier (of twee).
- Neem een ijsschep en haal afgestreken bolletjes uit het deeg en plaats deze met voldoende afstand op de bakplaat. Ongeveer 5-6 cookies per bakplaat.
- Bak deze grote kerstmis chocolate chip cookies in 15 minuten goudbruin en totdat ze mooi zijn uitgelopen. De koekjes zullen nog helemaal zacht aanvoelen, maar dat hoort.
- Laat de koekjes afkoelen op de bakplaat en wanneer ze stevig genoeg zijn om verplaatst te worden laat je ze verder afkoelen op een rooster.
Deze kerstmis chocolate chip cookies zijn een echte verwennerij voor jong en oud. Probeer ze eens uit en geniet ervan!
Liefs Lian
Proef de Smaak zegt
Oh heerlijk! Choclate Chip Cookies zijn altijd goed!