Waarschuwing! Dit artikel staat bomvol met foto’s van ontzettend goed uitziende cakes. Jullie zijn gewaarschuwd.
In juli bakte ik mijn eerste meer-dan-twee-lagen stapelcake ooit voor mijn vriendin Wendy. Het was een hels karwei dat ik niet overschat had, maar waarschijnlijk wel beter had kunnen aanpakken. Van die ene keer heb ik al zoveel geleerd, dat ik zo snel mogelijk weer de keuken in wil duiken om een tweede poging te doen. Maar in die tussentijd verlekker ik mijzelf eerst aan heel veel foto’s. Kijken jullie mee?
Een stapelcake op zichzelf is al een flinke klus. Wil je een regenboogcake maken dan ben je wel eventjes bezig, maar het resultaat is zo ontzettend mooi. Deze foto hierboven (nummer 2 onder in de lijst) is gemaakt met natuurlijke kleurstoffen. Denk aan bieten- en spinazie sap. Perfect als je niet met voedingskleurstoffen wilt werken.
Naast regenboogcakes kun je een stapelcake natuurlijk ook “ombre” maken, een mooie geleidelijke verloop van kleuren. Persoonlijk vind ik dat mooier dan een regenboogcake.
Roze,
groen
of juist heel natuurlijk. Het kan allemaal!
Maar een stapelcake kan ook horizontaal. Heel apart. Via de bron van onderstaande foto kom je bij een how-to uit, mocht jij je er aan willen wagen.
Maar vind je het teveel werk om allemaal verschillende cakes te bakken om een stapelcake te maken, dan kun je natuurlijk ook de frosting kleuren in plaats van de cake. Net zo feestelijk en naar mijn idee iets minder werk.
Hihi, een gummi bear stapelcake!
Of je kiest voor een naked stapelcake. Laura van Laura’s Bakery heeft een inspiratie artikel aan deze cakes gewijd op Taarten decoreren.nl. Een stapelcake met verschillende kleuren frosting. Eenvoud siert deze cake.
Mocht het jou allemaal wat teveel zijn dan kun je natuurlijk ook voor meer eenvoudige stapelcakes kiezen. Wat dacht je van onderstaande confetti cake. Pretty!
Een eenvoudige stapelcake met heel veel caramelsaus! Lekker. Ook goed te doen met ganache trouwens.
En wil je het echt simpelhouden kies dan voor een makkelijke cake, een lekkere chocolade frosting en stapelen maar.
De moeilijkheidsgraad bepaal jij zelf, maar ik hoop dat ik jou heb kunnen inspireren om eens vaker uit te pakken met het maken van een cake. Veel bakplezier gewenst!
Liefs Lian
Foto’s// 1. I am baker / 2. Tablespoon / 3. Whisk kid / 4. Glorious treats / 5. I am baker / 6. Törtchenzeit / 7. Masam manis / 8. I am baker / 9. Sweet Paul / 10. Raspberri cupcakes / 11. Sweetapolita / 12. Baked Bree / 13. Raspberri cupcakes / 14. Completely delicious
Geef een reactie