De eerste van de vijf Halloween recepten die ik deze maand iedere donderdag met jullie zal delen. Halloween staat bekend om zijn zoetigheden en aan de pompoenen. Echter, bij een goed Halloweenfeestje hoort natuurlijk ook iets hartigs. Deze mummy dogs zijn dan erg leuk om te serveren; ideale fingerfood en erg Amerikaans!
Deze variant op de hotdog is erg makkelijk en lijkt veel op een pig in a blanket, zie hier. Het bladerdeeg vormt het welbekende verband dat mummy’s zo typeert. Je kunt natuurlijk zelf bepalen hoe dik of dun je het ‘verband’ maakt.
Mummy dogs
(8 stuks)
Ingrediënten
- 8 hot dogs
- 4 vellen diepvries bladerdeeg
- beetje meel
- 1 ei, losgeklopt
- mosterd
Bereiding
- Verwarm de oven voor volgens de verpakking van het bladerdeeg, doorgaans 200 graden Celcius.
- Haal de vellen bladerdeeg uit de diepvries en laat enkele minuten ontdooien.
- Haal ondertussen de hotdogs uit het vocht en dep ze volledig droog met wat keukenpapier.
- Verdeel wat meel over het werkblad of aanrecht en leg hier twee bladerdeegvellen op. Laat ze een klein beetje overlappen, zodat je één rechthoekige lap hebt. Bak er een deegroller bij en doe hier ook wat meel op. Rol die lap bladerdeeg uit en zorg dat de twee stukken goed aan elkaar vast zitten. Doe dit ook voor de andere twee plakjes.
- Snijd nu vier lange stroken uit iedere rechthoekige lap. De bedoeling is dat je acht bladerdeeg stroken hebt.
- Rol nu een strook bladerdeeg om een hotdog, en laat de bovenkant open. Plak het eindpunt vast met wat ei. Herhaal dit voor alle hotdogs.
- Leg de mummy dogs op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met ei voor een glanzend laagje.
- Bak in 20 minuten gaar.
- Maak met wat mosterd twee oogjes aan de opengelaten bovenkant van de hotdogs.
- Serveer ze warm met wat ketchup als dipsaus.
Kijk ze staren, scary!
Liefs Lian
Geef een reactie