Hou je van chocolade? Hou je van kruimeltaart? Hou je van Bon Bon Bloc Praline? Heb je zojuist 3x ja geantwoord, dan is deze brownie taart perfect voor jou. Ook als je niet op alle drie de vragen ja hebt geantwoord kan deze taart toch iets zijn voor jou. Ten eerste, omdat ik vind dat je deze brownie kruimel praline taart gewoon een keer gemaakt moet hebben. Ten tweede, je kunt de praline ook vervangen door een ander lekker stukje chocolade zoals bijvoorbeeld Rolo.
Ik ben zo blij dat de taart goed gelukt is en dat ‘ie er ook mooi uitziet. De barsten in de kruimellaag zijn de perfecte vervanger van dat gebarsten brownielaagje en onder dat goudgele laagje zit nog eens heerlijke gesmolten praline chocolade verstopt. Het is niet moeilijk om deze taart te maken en je kunt er ook voor kiezen om het in een standaard brownievorm te bakken en er rechthoekige stukjes uit te snijden.
Brownie kruimel praline taart
Ingrediënten
- 150 gr bloem
- 25 gr cacao
- 1 tl bakpoeder
- 200 gr chocolade van goede kwaliteit (70% of meer)
- 285 gr ongezouten roomboter
- 3 biologische eieren
- 150 gr donkerbruine basterdsuiker
- 200 gr fijne kristalsuiker
- snufje zout
Voor de kruimel en pralinelaag
- 50 gr suiker
- 50 gr ongezouten roomboter
- 75 gr bloem
- 1 reep Côte D’or Praline Wit
Bereiding
- Volg voor het maken van de brownie en het voorverwarmen van de oven dit recept.
- Voordat je de brownie in de oven zet maak je de kruimellaag en hak je de chocolade in kleine stukjes.
- Doe in een kom de suiker, boter en bloem. Wrijf de boter in kleine stukjes door de bloem en suiker tot je een grof kruimelmengsel krijgt.
- Hak de praline chocolade in kleine stukjes (1x1cm) en verdeel over het browniebeslag. Verdeel als laatste het kruimelmengsel over het beslag en de praline.
- Bak de brownie gaar in ongeveer 40-50 minuten, afhankelijk van welke vorm je gebruikt hebt. Voor een ronde vorm heb je een ‘hogere’ brownie en moet de brownie langer in de oven. Het midden van de brownie taart mag nog zacht aanvoelen.
- Laat de brownie kruimel praline taart in de ovenschaal afkoelen tot kamertemperatuur. Til de brownie voorzichtig uit de vorm en snijd de brownie in 8 of 16 gelijke stukken.
Laat het smaken op deze eerste zondag van februari. Ik ben even aan het genieten van mijn vakantie, dus komende week komt er maar één receptje online. Wel eentje speciaal voor Valentijnsdag en heel erg makkelijk om te maken. Tot snel!
Liefs Lian
Liesbeth zegt
Ziet er heerlijk uit, ivm lactose intolerantie moet ik maar eens bedenken waar ik die witte praline door kan vervangen.
Lily zegt
Ziet er weer SUPERLEKKER uit!
Lianne zegt
Ziet er heerlijk uit! Wat een geweldige combo! 😀
Lian zegt
Dankje!
Nancy Koning zegt
Ik heb het gemaakt maar het is helaas mislukt. De kruimel en praline laag was
Geheel in de brownie mix gezakt.
Wat is er fout gegaan. Heb je enig idee?
Het smaakte nog heerlijk, maar het effect was weg.
Lian zegt
Ik kan helaas vanaf hier niet oordelen wat er mis is gegaan. Mijn advies om nog eens goed de ingrediëntenlijst en bereidingswijze door te nemen en wellicht dat je dan kunt ontdekken waar het fout is gegaan. Bleef de praline wel op het beslag liggen voordat de brownie de oven in ging?
Nancy Koning zegt
De praline en kruimeldeeg bleven mooi erop liggen en zakten pas tijdens het bakken naar beneden. Wat mij wel bij is gebleven is dat ik bij het basisrecept geen bleek eimengsel had door de donkere basterdsuiker.
Marjolijn zegt
Gisteravond gemaakt en vanochtend getest. In 1 woord: heerlijk!! Super easy te maken en dan een heerlijk resultaat! Het enige wat ik lastig vond is dat je niet goed kunt zien of ‘ie gaar is. Aangezien de binnenkant ‘fudgy’ moest blijven, kwam de prikker er ook niet schoon uit. Voor een volgende keer probeer ik hem misschien nog eens met iets minder pure (onder de 70% dus) chocolade, maar sowieso een aanrader!