Cupcakes & muffins

Blauwe bessen en frambozen muffins

Met deze overheerlijke blauwe bessen en frambozen muffins kan de lente officiëel beginnen. De frambozen geven een zurig accent aan deze zoete muffin, waardoor de smaak goed gebalanceerd is. Iedereen – van collega’s tot man – was er dol op en de muffin kwam er precies uit zoals ik voor ogen had.

IMG_4730

Voor dit recept gebruik ik als basis mijn go-to muffinrecept, namelijk het recept voor pancake muffins. Ik ben ontzettend tevreden over de smaak en de structuur van de muffins wanneer ik dat recept gebruik als basis en heb er dan ook al meerdere variaties op gemaakt. Niet altijd gedeeld online, maar wel altijd lekker. Ook deze blauwe bessen en frambozen muffins vielen bij iedereen weer goed in de smaak en dat maakt mij natuurlijk blij!

IMG_4735

Blauwe bessen en frambozen muffins (12 stuks)

Ingrediënten:

  • 1 1/2 cup bloem
  • 3/4 cup lichtbruine basterdsuiker
  • 1 1/2 tl bakpoeder
  • 3/4 tl zout
  • 1/3 cup halfvolle melk
  • 1 ei
  • 1 eigeel
  • 1 el ahornsiroop
  • 1 tl vanille aroma
  • 100 gr ongezouten roomboter, gesmolten
  • 450 gr mix van blauwe bessen en frambozen, bevroren of vers
  • 1 el lichtbruine basterdsuiker sugar
  • 1 el bloem
  • 1 el havermout
  • 1 klontje boter

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een muffinbakplaat met muffinhouders.
  2. Meng bloem, bakpoeder, zout en suiker in een kom. In een kleinere kom meng je met een garde de melk, eieren, siroop en vanille doorelkaar. Voeg de gesmolten boter aan het vloeibare mengsel toe en meng nogmaals goed door.
  3. Doe het vloeibare mengsel bij de droge ingrediënten en roer alles met een lepel of spatel door elkaar totdat er geen meel meer zichtbaar is. Voeg als laatste het fruit toe en spatel het voorzichtig door het beslag.
  4. Verdeel het beslag over de muffinhouders – vul voor 3/4 – en meng in een klein kommetje de overige ingrediënten met je vingers tot een kruimelig mengsel. Verdeel de topping vervolgens over de muffins.
  5. Bak de muffins in 20-25 minuten goudbruin en gaar of totdat er een sateprikker schoon uitkomt.
  6. Laat de muffins 5 minuten afkoelen in de bakplaat om ze vervolgens volledig te laten afkoelen op een rooster.

IMG_4752

Probeer deze blauwe bessen en frambozen muffins eens uit, ze zijn het echt waard. De ingrediëntenlijst lijkt lang, maar het beslag is erg snel gemaakt. Laat je dus niet afschrikken en ga aan de slag!

Leuk dat je mijn blog bezoekt! Reageren?