Getest: Zoku quick pop maker + recepten

0

IMG_6358

De Zoku quick pop maker is al op vele blogs gereviewed, maar aangezien ik deze ijsjesmaker begin dit jaar voor mijzelf heb aangeschaft en het nu zomers weer is kan ik niet achterblijven om ook mijn ervaringen te delen. Naast mijn mening over deze populaire ijsjesmaker vind je in dit artikel ook twee Zoku quick pop maker recepten die door mij bedacht, getest en gegarandeerd lekker zijn.

Wij hebben de kleinste Zoku quick pop maker voor een outlet prijsje in de VS gekocht, want als ik eerlijk ben zou ik ‘m anders niet zo snel in Nederland gekocht hebben. Het grootste nadeel, vergeleken met standaard siliconen ijsvormpjes, is namelijk de prijs.

Het grootste voordeel is dat je niet meer hoeft te wachten wanneer je een spontane drang naar ijsjes hebt. Ik heb in het verleden ook gewerkt met siliconen of plastic ijsvormpjes waarop je uren moet wachten en ze zijn allemaal in de prullenbak beland. Met de Zoku quick pop maker kun je binnen een kwartier aan een zelfgemaakt ijsje zitten, want de ijsmaker (lees: mooi uitziend koelelement) heb ik standaard in mijn vriezer staan.

Om jullie een idee te geven hoe de Zoku quick pop maker werkt heb ik een aantal foto’s gemaakt met een stap voor stap beschrijving.

IMG_6360

1. Wanneer je het vloeistof in het Zoku quick pop maker hebt gegoten wacht je totdat jouw ijsje volledig is bevroren. Aangezien de bovenkant – eigenlijk de onderkant van het ijsje – het laatste bevriest is dit goed te zien. Draai op dat moment het meegeleverde handvat op jouw ijsje.

IMG_6359

2. Blijf draaien totdat je jouw ijsje langzaam los ziet komen van de vorm. Hierboven zie je links een klein spleetje ontstaan. Het ijsje zit nu los, dus je kunt het handvat er weer vanaf draaien.

IMG_6361

3. Nu kun je jouw Zoku ijsje makkelijk uit de ijsmaker tillen. Je ijsje is klaar en kan opgegeten worden.

IMG_6362

Hieronder twee recepten om mee aan de slag te gaan. Het eerste recept is bovenstaand ijsje.

Wodka lime ijsje (2 ijsjes)

Ingrediënten:

  • 50 ml water
  • 60 ml Belvoir Lime and Lemongrass cordial (of andere citroen-/limoensiroop)
  • 1 el wodka
  • schijfjes limoen, gehalveerd

Bereiding:

  1. Doe het water, limonade en de wodka in een maatbeker en roer even door.
  2. Haal de Zoku quick pop maker uit de vriezer, steek het stokje erin en laat de twee halve schijfjes limoen er in vallen.
  3. Vul nu de ijsmaker met het limonademengsel tot aan de vulrand.
  4. Wacht 10 minuten, of totdat het ijsje bevroren is, voordat je het ijsje met behulp van het handvat eruit gaat halen.

Je kunt bovenstaand ijsje natuurlijk ook kindvriendelijk maken door de wodka weg te laten.

IMG_6326

Frambozen swirl yoghurtijsje (2-3 ijsjes)

Ingrediënten:

  • 150 gr bevroren frambozen
  • 1 el poedersuiker/honing
  • 1 tl limoensap
  • 100 gr biologische yoghurt
  • 4 tl Belvoir Lime and Lemongrass cordial (of andere citroen-/limoensiroop)

Bereiding:

  1. Doe de frambozen, suiker en limoensap in een pannetje en verhit. Blijf roeren totdat de frambozen uit elkaar beginnen te vallen en er behoorlijk was “sap” is vrijgekomen, zo’n 4-5 minuten. Haal van het vuur af.
  2. Meng vervolgens de yoghurt en de siroop goed door.
  3. Haal de frambozen door een zeef en vang al het sap op. Doe de helft van het sap door de yoghurt en roer 2 of 3 keer door voorzichtig door voor een gemarmerd effect.
  4. Haal de Zoku quick pop maker uit de vriezer, steek het stokje erin en schenk een beetje van de overgebleven frambozensap in de ijsmaker.
  5. Wacht 1-2 minuten en schenk nu het yoghurtmengsel erbij.
  6. Wacht zo’n 9-10 minuten voordat je het ijsje met behulp van het handvat eruit gaat halen.

IMG_6358

Met de Zoku quick pop maker heb je behoorlijk snel een ijsje gemaakt van (verse) ingrediënten die je in huis hebt en blijf je aan het experimenteren. Hieronder nog even wat zaken op een rijtje mocht je de aanschaf van deze ijsmaker overwegen.

  • De ijsmaker is aan de dure kant, dus probeer ‘m met een kortingsactie te bemachtigen.
  • Je kunt er op ieder moment, mits je de ijsmaker in de vriezer bewaart, ijsjes mee maken en direct opeten.
  • Waterijsjes zijn het makkelijkste om te maken en kosten ook weinig tot geen voorbereidingstijd.
  • De vulopening is erg klein, dus grote stukjes fruit zijn lastig en voor het toevoegen van fruit geldt vooral ‘oefening baart kunst’.
  • Na twee keer gebruiken in een ronde moet de ijsmaker – in de zomer althans – toch echt weer even terug terug in de vriezer.
  • Er zijn ontzettend veel leuke accessoires te verkrijgen, maar met een maatbeker en rietje kom je ook al ver.

Heb jij ook een Zoku quick pop maker of overweeg jij de aanschaf van deze ijsmaker? Ik hoor graag jullie ervaringen of ideeën.

Liefs Lian

Laat hier jouw reactie achter