Het is alweer bijna Pasen, in ieder geval als ik de winkels vol paasartikelen mag geloven. Vandaar dat ik tussen alle bedrijvigheid door een inspiratie artikeltje met jullie wil delen vol zoete paasrecepten. Het gevulde paasei op bovenstaande foto is een creatie van eigen hand en ontzettend makkelijk om te maken. Als je een goed recept hebt voor chocolademousse zou je de kant-en-klare mousse in dat recept daarmee kunnen vervangen. Hieronder vind je nog meer inspiratie en lekkere recepten die perfect bij het paasthema passen.
Mijn lieve collegablogger Mariette van Zoet Recepten deelde vorig jaar deze chocolade paasmuffins. Hoe ontzettend grappig en mooi zijn ze? Ik vind ze echt perfect en ze lijken mij ook nog eens heel lekker.
Wil je snel iets maken dat er ook nog eens lekker uitziet? Tegenwoordig kun je ook in Nederland de limited edition M&M’s krijgen voor Pasen (met én zonder noot) en kun je dus zonder problemen deze Paasachtige Oreo en M&M’s chocolate bark maken van Lil’ Luna.
Gimme Some Oven is opniew een Amerikaanse blog. Hier vond ik deze ontzettend mooi uitziende carrot cake – iets met paashaas, konijnen en wortel. Zij noemt dit zelf de beste carrot cake die er is en aangezien ik de frosting zo’n beetje van het scherm af wil likken geloof ik haar direct. Het recept voor deze drielaagse carrot cake vind je hier.
Omdat niet iedereen uren in de keuken wilt staan nog een makkelijk receptje. Deze schuimbakjes met lemon curd zijn van mijn andere lieve collegablogger Laura van Laura’s Bakery. Schuimpjes zijn makkelijk en lemon curd is ook niet moeilijk om te maken en je hebt er vaak nog dagen plezier van. Op Laura’s blog vind je nog veel meer recepten waar je jouw zelfgemaakte lemon curd voor kunt gebruiken. Moet ik trouwens uitleggen waarom deze geschikt zijn voor Pasen?
Als laatste nog een mooie stapeltaart van opnieuw een Amerikaanse blog. Ook hier wordt trouwens gebruik gemaakt van een lemon curd vulling, dus ik zeg bovenstaande schuimpjes maken én deze stapeltaart. Het leuke van deze taart vind ik de spetters op de buitenkant van de cake, net zoals die kleine eitjes. Op de blog Pineapple and Coconut vind je het volledige recept inclusief uitgebreide stappenplan met nog veel meer foto’s. Snel hier kijken dus.
En zijn jullie weer een beetje geïnspireerd? Ik in ieder geval wel! Welke van deze zoete paasrecepten staat over drie weken bij jou op tafel?
Liefs Lian
Geef een reactie