Zodra je jouw eigen cakemix hebt gemaakt moet je natuurlijk ook weten wat je er allemaal mee kunt maken. Ik zal daarom een aantal variaties het komende jaar met jullie delen. We beginnen natuurlijk met het makkelijkste, namelijk vanille cupcakes. Deze zelfgemaakte cakemix vanille cupcakes – poeh, een mond vol – zijn net echte Amerikaanse cakemix cupcakes!
Om deze cupcakes te maken zul je eerst een voorraad Amerikaanse cakemix moeten maken, hier heb ik jullie verteld hoe je dat kunt doen. Ik was zelf enorm benieuwd naar het resultaat en of de cupcakes er uitkwamen zoals Amerikaanse cakemix cupcakes. Ik was dan ook zeer verbaasd dat het werkte, alles was precies zoals ik gewend was. Mooie ronde bolletjes, een soort sponsachtige smelt-in-je-mond cupcake en zelfs de smaak kwam overeen. Het voordeel van een cakemix, zonder E-nummers en conserveermiddelen en natuurlijk de prijs.
Zelfgemaakte cakemix vanille cupcakes (10 stuks)
Ingrediënten:
- 2 cups zelfgemaakte cakemix
- 2 tl vanille aroma
- 1/4 cup zonnebloem olie
- 2 eiwitten
- 1/2 cup melk
Geen cups maateenheden in huis? Klik dan hier.
Bereiding:
- Verwarm een standaard oven voor op 180 graden Celcius (160-170 graden Celcius voor een heteluchtoven) en plaats 10 cupcakevormpjes in een muffinbakplaat.
- Doe de cakemix in een grote mengkom en voeg de overige ingrediënten toe.
- Mix op een matige stand voor 1 minuut en mix vervolgens op hoge snelheid voor 2 minuten tot een glad beslag.
- Vul de cucpakevormpjes voor 2/3 en bak af in ongeveer 25-30 minuten. Test de gaarheid eventueel met een satéprikker.
- Laat de cupcakes 5 minuten afkoelen in de bakplaat, om ze vervolgens volledig te laten afkoelen op een rooster.
Eenmaal afgekoeld kun je de cupcakes decoreren met bijvoorbeeld een botercrème frosting.
Laat het smaken!
Liefs Lian
susanne zegt
Hoeveel zonnebloemolie heb je gebruikt in dit recept?
Lian zegt
Oeps typefoutje! Dat moet 1/4 cup of 60 ml zijn 😉