Plogje van eigen deeg #1

20150819_115849

Vandaag start ik met een nieuwe rubriek die mij de mogelijkheid geeft zo af en toe jullie te voorzien van een fotoverslag zonder mijzelf de verplichting op te leggen dit bijvoorbeeld ieder begin van de maand te doen. Want eerlijk is eerlijk, mijn leven is echt niet altijd even spannend om daar een maandelijks fotoverslag van te delen. Toch onderneem ik voor mijn blog zo nu en dan leuke dingen of bezoek ik events waar het achteraf gezien wel leuk van is om daar een verslagje van te maken. Dit heb ik wel al meerdere keren gedaan in verschillende vormen gedaan zoals hier en hier, maar ik heb nu besloten er een aparte rubriek van te maken getiteld Plogje Van Eigen Deeg. Plog staat natuurlijk voor ‘photo-log’ en vandaag gaat mijn plog over mijn bezoek aan de Ben & Jerry’s fabriek in Nederland waar ik was uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. Kijken jullie mee?

20150819_091441

De dag begon vroeg voor mij aangezien ik helemaal naar Zwolle moest vanuit noord Limburg, door een redelijk lange overstaptijd in Nijmegen duurde de reis bijna 3 uur. Gelukkig had ik mijn Ipad bij me met daarop voldoende boeken om de tijd te doden en natuurlijk maakte ik gebruik van de lange overstaptijd en haalde ik mijn favoriete drankje bij Starbucks, namelijk een ‘caramel hot chocolate’ zonder slagroom. Ik lees trouwens altijd Engelstalige boeken en maar heel af en toe iets in het Nederlands.

20150819_110218

In Zwolle stond duurzaam vervoer ons op te wachten. Wij zouden naar de fabriek worden gereden in een omgebouwde Volkswagen busje – 100% elektrisch.

20150819_115849

Na een mooie en ook gezellige rit kwamen wij aan bij de fabriek. Buiten maakte ik enkele foto’s en deelde ik ook alvast wat op Instagram – @cakejevedeeg. Daar kun je mij trouwens ‘live’ volgen en nog meer foto’s vinden.

20150819_115904

Zo ging ik bijvoorbeeld met deze koe op de foto.

20150819_125904

Voorafgaande aan en na het bezoek aan de fabriekshal kregen we een presentatie waar ons iets werd verteld over de drie pijlers van Ben & Jerry’s. De nieuwe smaak die ze introduceren is nauw verbonden met hun laatste pijler, namelijk het willen verbeteren van de wereld. Meer over deze huidige missie lees je op www.benjerry.nl/klimaat.

20150819_141830

Na een omkleedsessie mochten we de fabriek in. Hier mochten helaas geen foto’s meer worden gemaakt, maar buiten gelukkig wel weer. Toen had ik dus de kans om samen met Laura deze selfie te maken.

20150819_141738

We gingen naar buiten om de Chunkinator te aanschouwen. Een stap in de goede richting van Ben & Jerry’s om duurzaam te zijn en minder afval te produceren. Het is een bio-vergister die hun ijsafval en afvalwater omzet in biogas, dus energie. Hierdoor sturen ze schoner water terug naar de gemeente en creeëren ze een nieuwe bron van energie die weer gebruikt kan worden om de fabriek aan te drijven.

20150819_130331

Zoals ik al zei was er voor en na het bezoek een presentatie, maar ook was er tijd om de nieuwe smaak ijs te proeven. Wist je trouwens dat de fabriek in Hellendoorn al het ijs voor de Europese markt maakt? Dit komt neer op meer dan 1.000.000 pints – die bakken – per dag.

20150819_142807

Hier wordt zo’n pint doormidden gehakt zodat we konden gaan proeven.

20150819_142844

De nieuwe smaak is zoet en fruitigen verschijnt over enkele weken in de winkel.

20150819_175959

Ik moest de fabriek iets eerder verlaten dan de rest aangezien ik nog andere afspraken had staan, maar gelukkig was er vervoer voor mij geregeld. Als afsluiter van de middag dronk ik nog een Liefmans – on the rocks – op het terras in Eindhoven, want gelukkig was het na een aantal dagen regen eindelijk weer beter weer.

Ik had gehoopt jullie meer van de fabriek zelf te kunnen laten zien, maar ik begrijp de keuze het niet toe te laten. Als er iets van de machineinstellingen gefotografeerd zou worden kan dit weer door concurrenten gebruikt worden en we waren met te veel man om van iedereen de foto’s te gaan controleren. Maar om je een ideetje te geven: er waren vooral veel banden te zien waar het ijs de fabriek in en uitrolde 😉

Hopelijk vinden jullie een dergelijk veslag leuk voor de afwisseling, maar ik kom natuurlijk snel weer terug met heerlijke recepten!

Liefs Lian

Lekker wat je ziet? Schrijf je in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *