Geen moeilijk baksel vandaag, maar gewoon Oreo’s op een stokje. Je kunt ontzettend veel met Oreo’s maken zoals dit toetje of wat dacht je van cheesecakes zoals hier en hier. Maar je kunt het ook ontzettend simpel houden en de Oreo gewoon een beetje aankleden. Vandaag vertel ik jou hoe jij thuis deze Oreo pops kunt maken; alleen, met iemand samen, om zelf op te eten of juist om weg te geven – het allerleukste natuurlijk.
Zoals je kunt zien kon ik niet ophouden met foto’s maken van deze Oreo glitter pops, zo verslavend mooi zijn ze om naar te kijken. En de smaak? Oreo natuurlijk, dus vele zullen hier heel erg blij van worden.
Glitter Oreo Pops
Benodigdheden
- Oreo’s
- cakepop stokjes
- 100 gr pure, melk of witte chocolade
- Verschillende kleuren mini suikerparels*
* Bij de Xenos verkopen ze van die mooie glimmende suikerparels, die zorgen er natuurlijk voor dat deze Oreo pops gaan glitteren. Ik heb gouden toegevoegd.
Bereiding
- Smelt een klein deel van de chocolade in de magnetron, dit wordt jouw lijm.
- Neem een suk of 8 Oreo’s en haal de helften voorzichtig van elkaar. Duw voorzichtig het stokje in de vulling van de Oreo. Zorg dat het stokje tot aan de bovenkant van de Oreo zit.
- Doe er wat chocolade overheen met een theelepel en leg voorzichtig de andere helft van de Oreo er weer op. Een beetje aanduwen mag, maar duw je te hard dan breekt je Oreo.
- Wanneer de Oreo breekt dan ‘lijm’ je deze weer terug met wat extra chocolade. Niet weggooien dus.
- Leg de Oreo’s op een stukje bakpapier op een bord of plank en zet weg in de koelkast voor 10 minuten.
- Ondertussen ga je de overige chocolade smelten. Houd een deel van de chocolade ongesmolten en voeg deze toe aan de gesmolten chocolade. Nu is de chocolade wat dikker en makkelijker om mee te werken voor dit klusje.
- Zet ondertussen ook een bordje klaar met een grote hoeveelheid suikerparels.
- Haal de Oreo pops uit de koelkast, de chocolade lijm moet uitgehard zijn, en verdeel met een lepel de gesmolten chocolade over de Oreo totdat deze volledig bedekt is. Let op! Geen dikke laag chocolade, maar juist een dun laagje dat niet tot nauwelijks meer drupt.
- Leg je in chocolade bedekte Oreo pop nu meteen in de suikerparels en help een handje om ook de zijkanten te bedekken. Draai om zodat beide kanten bedekt worden.
- Leg je in suikerparels gedipte Oreo pops terug op het bakpapier en laat uitharden – kan, maar hoeft niet in de koelkast.
Tip: werk met kleine hoeveelheden chocolade per keer, zodat je de tijd hebt om alles rustig te doen en de chocolade niet uithardt terwijl jij nog bezig bent.
Heb jij al eens Oreo pops gemaakt en hoe heb jij ze versierd?
Liefs Lian
Petra zegt
Tjonge wat onwijs leuk ziet dat eruit!
Hazel - Cookie Cottage zegt
Hey wat leuk gedaan! Ik maak wel eens cakepops maar houd vooral van een snel en overweldigend resultaat. Dit idee voor de Oreo’s past wel in dat rijtje 😉
joy zegt
ik zoek iets uit voor uittedelen op school en ik vind dit erg leuk gedaan ik zag het op kinderspelletjes.nl ik vond het erg leuk dus ik denk dat dit het word. ik word 8
Lian zegt
Wat leuk om te lezen, Joy! Veel plezier met het maken en uit delen ervan op school. Nog vele jaartjes gewenst