Nu het alweer bijna Pasen is, wordt het tijd voor vrolijke voorjaarsbaksels. Juist omdat het bijna Pasen is, wilde ik laten zien dat je met weinig moeite toch iets vrolijks en kleurrijks op tafel kunt zetten. Ik ga laten zien dat je zonder te bakken toch iets heerlijks op tafel kunt zetten. Vandaag heb ik een recept waarmee je eigenlijk valsspeelt. Je zou zelfs kunnen zeggen of het wel een recept is, maar maakt dat het minder lekker? Nee, absoluut niet. Wat het wel betekent is dat je snel klaar bent, waardoor je meer tijd overhoudt om nog meer lekkers te bereiden en op tafel te zetten. Deze makkelijke fruitgebakjes kun je zo makkelijk maken als jij wilt, zoek je toch iets meer uitdaging dan kan dat ook.
De verschillende onderdelen kun je haast kant-en-klaar kopen, maar ik koos er voor om de vulling wel helemaal zelf te maken. Deze kun je ook makkelijk een dag eerder maken, waardoor het op de dag zelf een kwestie is van taartjes bouwen. Wat ook erg leuk is om het bouwen van de gebakjes met je kinderen te doen óf zet de losse onderdelen apart op tafel en laat iedereen zijn eigen fruitgebakje bouwen.
Makkelijke fruitgebakjes
(12 stuks)
Ingrediënten
- 2 dozen suikerschelpen
- 1x recept banketbakkersroom (of mix voor banketbakkersroom als je dat makkelijker vindt)
- 3 soorten diepvriesfruit, of vers (verschillende kleuren geven een speels effect)
- reep chocolade (melk, wit of puur)
Bereiding
- Haal het fruit uit de diepvries om te ontdooien. Dit werkt het beste door een stuk keukenpapier op een bord of schaal te leggen en hier het bevroren fruit over te verdelen. Als je vers fruit gebruikt dan kun je dit alvast wassen en snijden.
- Maak de banketbakkersroom volgens dit recept en laat afkoelen terwijl het fruit staat te ontdooien. Dit kan ook de avond ervoor, bewaar dan de afgekoelde room afgedekt in de koelkast tot gebruik.
- Wanneer de room is afgekoeld en het fruit is ontdooid pak je de suikerschelpen erbij. Vul iedere schelp met 2 eetlepels banketbakkersroom en bedek met het fruit naar keuze. Ik gebruikte blauwe bessen, frambozen en mango.
- Rasp een chocoladereep boven de fruitgebakjes voor de finishing touch.
Zo makkelijk is het om deze fruitgebakjes te maken. Ze zijn niet te groot, waardoor er genoeg ruimte overblijft voor ander lekkers. Perfect voor op de paastafel. Mocht je deze taartjes ook gaan maken, deel je resultaat dan op Facebook of Instagram #cakejevaneigendeeg. Ik kan niet wachten om jullie creatieve fruitgebakjes of ander lekkers van mijn blog te zien.
Voor nog meer paasrecepten, zoals worteltaart of een hidden design paascake, klik je hier.
Liefs Lian
Ria | liefdevoorbakken.nl zegt
Ziet er heel aantrekkelijk uit!