Normaal gesproken doe ik dit hier niet en ik had het vooraf ook niet gepland, maar Valencia is naar mijn mening een waar foodies-paradijs dat ik gewoon met jullie moest delen. Lekker eten in Valencia is het thema van dit stukje internet. Ik deel met jullie de adresjes waar wij gedurende onze stedentrip hebben genoten van het eten en de laid-back en hippe stijl van Spanje. Lezen, kijken en genieten jullie weer even mee?
Onze eerste avond was de zaterdag voor Kerstmis en we hadden geen reservering geplaatst. Iets dat je bij de populaire plekjes in Valencia beter wel kunt doen. Dit is ook het eerste dat ze – in het Spaans – aan je zullen vragen. Diezelfde dag/avond leerden we ook al snel dat eten in Valencia een serieuze zaak is en ze nog geen toeristische tijden kennen. Volgens de Spaanse levensstijl wordt hier geluncht tussen 14:00 en 16:00 uur ’s middags, op een normale dag de belangrijkste maaltijd. ’s Avonds gaan de restaurants pas vanaf 21:00 open, een uitzondering daargelaten. Maar als je dan om 21:00 reserveert ben je meestal wel de eerste en enigste in het restaurant. Gelukkig viel dat bij ons reuze mee, omdat het toch door de feestdagen wat drukker was in de avonden en dus ook in de restaurants. Hierdoor leerden wij wel snel dat reserveren aan te raden is. Gelukkig hadden wij voor twee van de vier avonden al vooraf in Nederland een reservering online geplaatst en de laatste avond hebben we ’s middags bij een restaurant waar wij graag nog wilden eten een reservering voor ’s avonds gemaakt.
Maargoed, terug naar die eerste drukke zatedagavond dat wij niet gereserveerd hadden. Vanaf half acht rommelden onze magen al, maar moesten wij noodgedwongen – was uiteindelijk best gezellig – ergens wat gaan drinken en wachten. We hadden inmiddels wel al besloten dat we sushi wilden en gelukkig hadden we ook al een Spaanse sushiketen ontdekt die wij wilden ontdekken. Om iets na negen liepen we dan ook Miss Sushi binnen en hebben we wellicht twee seconden na het zien van het paars, roze en strak witte interieur getwijfeld of dit een juiste beslissing was geweest, maar overwon onze honger het toch van onze ogen. Het was al helemaal vol op een tafel na die gelukkig niet gereserveerd was. De ober had snel in de gaten dat wij geen woord Spaans spraken – de eerste dag moet je er toch even weer aan de nieuwe taal wennen – en hielp ons door het menu en de grote keus heen. UIteindelijk hadden heerlijk gegeten en merkten we gedurende de avond dat Miss Sushi populair was onder de Valencianen op de zatedagavond. Hierboven een eigen foto van de kerstspecial. Een combinatie van gerookte zalm, verse zalm, zalmeitjes, nog meer onbekende ingrediënten en saffraan. Lekker en erg fijn dat we hier ook niet-standaard sushi konden krijgen. Let wel op: sushi eet je met stokjes, dus vantevoren even oefenen.
Naast avondeten is het ook erg aantrekkelijk om ’s middags tijdens de lunch ergens tapas te gaan eten of te genieten van al het lekkers dat Valencia heeft te bieden. Voor een goed glas wijn zijn wij langs gegaan bij La Santa, een mooi café met veel houtdetails. Je voelt je hier net een local en het café wordt dan ook gewoon gerund door één man achter een bar en één iemand in de keuken; je kunt hier namelijk ook wat tapas eten. Verwacht geen hoogstandjes, maar wel gewoon lekker iets te snacken voor bij dat heerlijke glas wijn. De prijs is ook erg fijn.
We hebben ook een keer geluncht bij La Pappardella, een Italiaans restaurant met een fijne kaart en ook heerlijke toetjes. Ook hier was het erg druk en is op tijd komen of reserveren wel gewenst. Omdat wij voor de lunch altijd maar klein aten kozen wij antipasta uit en daarna een toetje. Maar ze hadden hier – zover ik het kon zien – ook heerlijke pasta’s en salades om te delen. Het was verfijnd modern Italiaans eten en het smaakte ons erg goed. Dit restaurant ligt trouwens een beetje verstopt achter een toeristische trekpleister. Ook vind je in hetzelfde straatje de gezellige en populaire creperie Bretonne Annaick. Helaas zijn we daar zelf niet meer geweest.
Van dezelfde eigenaar als La Papardella is het volgende restaurant die ik met jullie wil delen, namelijk Al Pomodoro. We waren na de lunch zo onder de indruk van de kwaliteit van het eten voor de leuke prijs (bijna alles in Valencia heeft trouwens een leuk prijsje, omdat het nog niet zo toeristisch is als andere meer bekende steden). Ik vond bovenstaande foto en wij hadden ook heel toevallig aan dat middelste tafeltje bovenin gezeten. Een hip restaurant waar je weer heerlijk Italiaans kunt eten. De dessertkaart is gelijk aan die van La Papardella – totaal niet erg, maar de menukaart zelf is anders.
Ik bedenk mij nu pas dat wij op de tapas na niet echt typisch Spaans hebben gegeten of de bekende paella die je toch hoort te eten als je in Valencia bent. Bij Angus wilden we eten, omdat we op zoek waren naar een burger-zaak. Je kunt hier burgers van Angus vlees eten. Het idee is dat je zelf het soort gehakt kiest en dan de combinatie zoals ze op de kaart staan. Ik weet eigenlijk niet meer welke ik had, maar hij was erg lekker. Ik weet wel dat ik voor een echte Angus burger koos, het vlees is een stuk roder dan ik gewend ben van een hamburger. De hamburger was echter wel super mals en overheerlijk. Alles wordt leuk gepresenteerd en ook deze zaak was zeer modern ingericht en het hele plaatje beviel mij wel. Hieronder Nicky’s burger en ik (zonder hoofd) met mijn burger.
Last, but not least Canalla Bistro! Dit restaurant hadden wij vantevoren gereserveerd om te eten op mijn verjaardag. Opnieuw een modern gemeubileerd restaurant. Wat Canalla Bistro speciaal maakt is het feit dat dit een bistro is, dus geen chique restaurant, van een Michelin ster dragende chefkok. Het past binnen de opkomende bistronomie, een combinatie van de no-nonsense bistro en de verfijne kookkunst van de gastronomie. Voor 26 (of was het 29 euro?) euro krijg je hier een acht-gangen ‘tasting-menu’ waar je smaakpupillen verrast worden. Gang zeven was een half hoofdgerecht, wat naar onze mening een beetje te veel van het goede was, maar het bevestigde ook dat het je geld dubbel en dwars waard is. Het toetje was ook zo extreem lekker. Een wafel van pompoen met custard, vanilleijs en krokant gebakken pistachenootjes. Bij Canalla Bistro heb ik ook voor het eerst steak tartaar gegeten. Voorafgaand aan het ‘tasting menu’ word jou gevraagd of je bepaalde dingen niet lust of allergieën hebt. Geen fan van rauw vlees, gewoon even doorgeven.
Dit was 6x lekker eten in Valencia. Ik zou zeggen boek een vlucht en ga genieten van alles dat Valencia op het gebied van eten heeft te bieden. Naar mijn idee een echte bestemming voor foodies met een heerlijk klimaat. Voor de duidelijkheid nog even de door mij bezochte hot-spots op een rijtje:
- Miss Sushi – Hip, jong, snel en sushi.
- La Santa – Voel je als een local, wijn en tapas.
- La Papardella en Al Pomodoro – Italiaans, modern, verfijnd en smaakvol. Oh, en lekkere toetjes!
- Angus Burguer & Grill – Aparte burgercombinaties en ga voor een echte Angus of Kobe burger.
- Canalla Bistro – Bistronomie in Valencia!
Ben jij al eens in Valencia geweest of overweeg je om deze mooie Spaanse stad te bezoeken. Hopelijk helpen mijn lekker eten in Valencia tips jou om de keuze te maken of per direct weer terug te willen.
Liefs Lian
Denise Follow my footprints zegt
Leuk! Het ziet er heerlijk (en hip) uit allemaal!
Mireille zegt
Een fantastische stad inderdaad, wij komen er graag. En oehhh ja, het eten!