Dat wat ik al weken lijk aan te kondigen is dan eindelijk online. En dan bedoel ik niet mijn winactie, ondanks dat ik daar ook al weken over ben aan het beloven dat die heel snel online komt. Nee, wat ik bedoel is dat mijn tartelettes online staan en om precies te zijn het recept voor frambozen tartelletes. De titel verklapte het eigenlijk al. Ik wilde al heel lang tartelettes maken, maar het was een bezoekje van een collegaatje dat er voor zorgde dat er dan eindelijk eens tartelettes gebakken werden. Met veel plezier denk ik terug aan dit bakdagje, want wat hadden wij het gezellig en wat hebben we ervan gesmuld.
De taartjes zijn niet heel moeilijk qua opzet en bestaan eigenlijk uit twee basisrecepten die ik in de afgelopen weken al op de blog heb geplaatst, maar omdat het allemaal losse onderdelen zijn kost het wel iets meer tijd dan het bakken van een simpele cake. Omdat de basisrecepten waar deze taartjes mee zijn gemaakt al online staan zal ik daar naar linken. Wees niet bang! De links openen automatisch in een nieuw tabblad.
Ik zou zeggen ga snel aan de slag want de combinatie frambozen en banketbakkersroom is simpelweg verrukkelijk.
Frambozen tartelettes
(8 stuks)
Ingrediënten
- zanddeeg (naar recept)
- banketbakkersroom (naar recept)
- 400-500 gr verse of ontdooide frambozen
- poedersuiker
Bereiding
- Bereid het zanddeeg volgens recept en volg vervolgens deze how-to om er taartbodempjes mee te maken.
- Terwijl de taartbodempjes staan af te koelen ga je de banketbakkersroom bereiden volgens recept.
- Wanneer alles op kamertemperatuur is en de frambozen klaarliggen kun je beginnen met het samenstellen van de frambozen tartelettes.
- Vul ieder bodempje met 2-3 eetlepels banketbakkersroom, afhankelijk van de grootte van het bodempje. Maak ze niet te vol, want je vulling zal nog een beetje omhoog komen wanneer je de frambozen erin duwt.
- Werk ieder taartje af met een handjevol frambozen, bij mij kwam dit neer op ongeveer 8 frambozen per taartje. Duw de frambozen een beetje in de room, zodat ze stevig blijven staan.
- Vlak voor serveren werk je de taartjes af door ze te bestrooien met een beetje poedersuiker.
- Bewaar de taartjes in een afgesloten bak(je) in de koelkast (max. 3 dagen) en laat enkele minuten op kamertemperatuur komen voor serveren.
Heel erg eenvoudig, maar oh zo lekker. Deze taartjes kun je eten bij de koffie of thee of dien ze op als dessert. Wat je er ook mee doet, laat het vooral smaken.
Liefs Lian
Emma zegt
Wauw they are pretty!
Yolanda zegt
Wat ziet dat er heerlijk uit ! Je hele site is geweldig en vol inspiratie ! Mag ik vragen welke vormpjes je gebruikt voor deze tartelettes (doorsnee/merk?)
Lian zegt
Dankjewel en natuurlijk mag je dat vragen. Deze vormpjes zijn van de Hema en ik gok dat ze een doorsnede van 10cm hebben. Ze worden per vier verkocht en hebben een vaste bodem.
Yolanda zegt
Dank je wel !
Yolanda zegt
Dank je wel !
Marlotte zegt
Ohhh, ziet er ontzettend lekker uit! Mooie foto’s!
Lian zegt
Dankje Marlotte!