Oké, dit moet je gewoon maken. Ik wilde al heel lang een broodpudding maken, maar ergens had ik er geen zin. Aan de ene kant leek het mij heel lekker, maar aan de andere kant helemaal niet. Daarnaast vond ik dat een broodpudding makkelijk moest zijn om te maken en dat je met een paar ingrediënten klaar moet kunnen zijn. Toen las ik ergens een recept met gecondenseerde melk en het kwartje viel. Ik ging experimenteren en wist gelijk dat ik een knaller te pakken had. Twee dagen later maakte ik nog een keer mijn donuts broodpudding met kersen en wist ik zeker dat jullie er ook enthousiast van zouden worden.
Om de broodpudding te maken heb je eigenlijk alleen bovenstaande ingrediënten nodig. De suiker zit immers al in de melk en in de donuts. Ik voegde ook nog wat kaneel toe, aangezien we de wintermaanden ingaan. Met warme kersen en een flinke eetlepel mascarponeroom maak je deze broodpudding helemaal winterproof en weet ik zeker dat jij jezelf in het weekend iets lekkers kunt voorschotelen. Bijvoorbeeld na een lange boswandeling of gewoon ’s ochtends na een ochtendje uitslapen.
Ik maakte de foto’s toen de broodpudding rechtstreek uit de oven kwam. De mascarponeroom smolt om die reden vrij snel, maar dat maakt het stiekem extra lekker. Denk sappige broodpudding, warme zoete kersen en een heerlijke vanilleroom. Echt om te watertanden dit. De donutsbroodpudding is in 5 minuten voorbereid en terwijl de broodpudding in de oven staat maak je de heerlijke warme kersen. Binnen een klein half uurtje ben je klaar. Ik beloof het je. Je moet wel nog even de boodschappen doen, dat dan weer wel.
Maar genoeg daarover, lees gewoon snel het recept hieronder en ervaar deze donuts broodpudding met kersen gewoon zelf!
Donuts broodpudding met kersen
Ingrediënten
- 1/2 blikje (125 ml) gecondenseerde melk
- 2 biologische eieren
- 1-2 tl kaneel
- 5 gesuikerde donuts
- boter om mee in te vetten
- halve pot ontpitte kersen op siroop (gezoet)
- 1 el maïzena
- 1 el water
- mascarponeroom (naar recept)
Bereiding
- Doe de gecondenseerde melk, eieren en 1 1/2 tl kaneel in grote diepe schaal en klop met een garde tot een glad mengsel.
- Snijd de donuts in vieren en verwarm de oven voor op 180 °C.
- Voeg de donuts toe aan het melkmengsel en roer voorzichtig om. Laat 1-2 minuten trekken.
- Neem een pan die de oven in mag van ongeveer 20 cm doorsnede, of neem een ovenschaal, en vet deze met de boter in.
- Giet de donuts met het melkmengsel in de pan en verdeel de donuts met de hand en druk waar nodig aan. Bestrooi met de overige kaneel.
- Bak de donuts broodpudding gaar en goudbruin in +/- 20 minuten.
- In de tussentijd doe je ontpitte kersen inclusief de siroop in een pan.
- Maak een pasta door de maïzena met het water te vermengen en voeg aan de kersen toe. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur iets lager en laat al roerende 3-5 minuten indikken. De siroop moet op de achterkant van een lepel blijven zitten en mooi glanzend zijn.
- Serveer de donuts broodpudding met kersen en een flinke lepel mascarponeroom.
Laat het smaken en denk eraan: deze broodpudding smaakt het lekkerst als je ‘m deelt 😉
In de komende weken zal ik weer wat nieuwe Sinterklaas recepten met jullie delen, waar jullie zeker weten blij van gaan worden. Houd de blog in de gaten.
Liefs Lian
Liesbeth zegt
Ik moet lactosevrij eten, wat is dan een goede vervanger van de gecondenseerde melk?
Lian zegt
Sorry, daar is geen exacte vervanger voor. Wat je zou kunnen doen is gebruikmaken van lactosevrije room en extra suiker toevoegen. Daarnaast vraag ik mij af of donuts wel lactosevrij zijn, dat zou je dan ook even moeten uitzoeken.
Michelle zegt
Oh die ziet er lekker uit, ga hem zeker een keer maken!
Lissy zegt
DIT ga ik maken voor mijn cheatday!
monique zegt
Zou dit ook te doen zijn in van die kleine kookpotjes (met deksel)
Lian zegt
Dat is zeker mogelijk. Zolang de schaaltjes maar geschikt zijn voor in de oven.
Susan zegt
Oioioi, dit kan ook niet anders dan heel lekker smaken, haha! Maar een “gewone” broodpudding met abrikozenjam en rozijnen is heus ook heel erg lekker.