Cupcakes vullen doe je zo

IMG_2042

Vandaag weer eens een ‘zo-doe-je-dat’je. Niet dat het allemaal zeer wetenschappelijk is, maar het vullen van cupcakes is pas echt leuk als je weet hoe je op een nette manier lekker veel vulling in je cupcake kunt krijgen. Bij vulling bedoel ik niet iets dat je meebakt, maar waar je een cupcake na het bakken mee opvult. Dit kan ganache, curd, jam of een of andere soort room zijn. Eigenlijk alles dat jij kunt bedenken dat jou erg lekker lijkt als vulling voor een cupcake. Vandaag ga ik je vertellen hoe je snel en zonder geknoei cupcakes kunt vullen. Want cupcakes vullen kun je eenvoudig thuis met een hulpmiddel dat de meesten wel in huis hebben liggen.

Ik kwam op het idee door het boek Taarten in Stijl. Alle credits horen dan ook eigenlijk gewoon naar de schrijfster Moniek Rump te gaan, maar het leek mij ook wel leuk om dit idee met jullie te delen. Zeker toen ik voor een nieuw cupcake recept de truc op beeld had vastgelegd en ik bedacht dat dit misschien wel handig was om op de blog te delen. Kijk even mee hoe simpel het is.

Cupcakes vullen
Benodigdheden
  • afgekoelde cupcakes
  • appelboor
  • lepeltje of spuitzak
  • (vloeibare) vulling
Zo doe je dat

IMG_1981

1. Neem een cupcake en plaats je appelboor in het midden van de cupcake. Steek al draaiende de appelboor in je cupcake zonder er al te veel kracht op uit te oefenen. Je wilt namelijk niet dat je de appelboor in de cupcake duwt, gebruik een draaiende beweging om de appelboor in de cupcake te steken. Wanneer je ongeveer 2 – 3 cm “geboord” hebt, haal je de appelboor er met een draaiende beweging weer uit. Als het goed is heb je nu een perfecte ronde opening in je cupcake waar ook genoeg vulling in past.

IMG_1987

2. Wanneer je alle cupcakes geboord hebt kun je overgaan op het vullen. Een vloeibare vulling kun je makkelijk in de cupcake gieten of scheppen met behulp van een theelepel. Is de vulling wat steviger, maak dan gebruik van een spuitzak. Spuit de vulling in de cupcake door de opening van je spuitzak een klein beetje in de cupcake te duwen en terwijl je spuit de spuitzak langzaam omhoog te trekken.

IMG_1989

3. Wanneer je alle cupcakes gevuld hebt kun je ze gaan voorzien van een mooie toef frosting. Kies voor een botercrème, cream cheese of chocolade frosting.

Zoals je ziet is het hartstikke simpel om een cupcake op een nette en strak afgewerkte manier te vullen. Het enige dat je dus nodig hebt is een appelboor en een beetje liefde 😉 Gevulde cupcakes zijn stiekem het lekkerst en doen mij denken aan Berliner bollen.

Het recept voor deze gevulde kersencupcakes komt zo snel mogelijk online.

Liefs Lian

Lekker wat je ziet? Schrijf je in!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>