Nog meer chocolade. Het mag dan zomer zijn, maar chocolade doet het altijd goed. Deze chocolade ganache taart is een waar paradijs voor de chocolade liefhebbers. Daarnaast is de taart ideaal om te serveren als een eenvoudig dessert met een bolletjes ijs of een toef lobbig geklopte room.
Het recept vond ik ergens op mijn laptop zonder bronvermelding en heb ik zelf hier en daar nog aangepast. Waar het vandaan komt weet ik niet meer, aangezien ik alleen het recept had gekopiëerd.
Chocolade ganache taart
Ingrediënten:
- 150 gr marie biscuits
- 75 gr ongezouten roomboter
- 500 ml slagroom
- 450 gr pure chocolade (minimaal 65% cocoa)
- 60 gr ongezouten roomboter
- 1/4 cup poeder suiker (optioneell)
Bereiding:
- Bekleed een springvorm met bakpapier, gebruik eventueel wat boter om het bakpapier aan de zijkanten te plakken.
- Verkruimel de koekjes in een keukenmachine tot ze zeer fijn zijn. Smelt de boter in een pan of magnetron en roer door de koekkruimels heen.
- Verdeel het koekkruimelmengself over de bodem van de springvorm en druk met een (natte) lepel goed aan. Laat minimaal een half uur opstijven in de koelkast.
- Om de ganache te maken breek je de chocolade in kleinere stukken en doe deze in een glazen schaal.
- Doe de boter en slagroom in een pan en breng het aan de kook. Wanneer het kookt, schenk je de slagroom direct over de chocolade.
- Wacht enkele minuten en roer dan rustig de chocolade door de slagroom. Blijf roeren totdat alle chocolade is gesmolten. Om de ganache iets zoeter te maken zou je nu de poedersuiker kunnen toevoegen.
- Haal de springvorm uit de koelkast en giet je ganache over de bodem heen. Laat de taart een nachtje opstijven in de koelkast.
- Bestrooi met wat cacaopoeder of poedersuiker vlak voor serveren.
Je hebt er een beetje geduld voor nodig, maar dan heb je wel een heerlijke chocolade taart die eigenlijk niet zo moeilijk is om te maken.
Liefs Lian
Mariette zegt
Ik ben verliefd op dat gebaksbordje!