Op persoonlijk gebied doe ik eigenlijk niet aan het maken van voornemens aan het begin van het jaar, maar voor de blog lijkt het mij wel een goed begin van het jaar wat ik dan aan het einde weer kan evalueren. Geen grote gekke voornemens, maar iets dat ik ook daadwerkelijk hoop waar te maken.
1. Meer afwisselen
In 2015 wil ik meer of vaker brood gaan bakken. Eigenlijk wil ik vaker het zoete bakken afwisselen met brood of iets hartigers. Maar aangezien ik zelf niet zo van hartig ben, zal ik eerder voor brood kiezen.
2. Zien wat jullie bakken
Dit jaar zou ik ook graag meer willen zien wat jullie nou eigenlijk van mijn blog bakken – zoals deze witte chocolade cheesecake die volgens mij half Nederland ondertussen bakt. Om dit te doel te halen heb ik natuurlijk wel jullie hulp nodig. Ik vind het harstikke leuk om te horen wanneer jullie iets van mijn blog hebben gebakken, dus het daadwerkelijk zien ervan lijkt mij helemaal geweldig.
3. Meer stap voor stap
Of how-to’s of zo doe je dat. Vaak zien jullie alleen het eindproduct van mijn baksels, maar ik wil ook wat vaker bepaalde basistechnieken of basisrecepten uitgelegd in stappen aan de hand van foto’s met jullie delen. Of bij een uitgebreid recept wat meer tussenstappen fotograferen. Hoe dan ook, iets vaker mijn handen tussendoor wassen en die camera erbij pakken.
4. Blijven groeien
Ook deze heb ik niet 100% zelf in de hand, maar ik vind het heerlijk om mijn blog te zien groeien. Een deel is achter de schermen, maar het zichtbare deel zoals social media wordt tegenwoordig ook meegenomen om te oordelen of een blog groot is. Zelf ben ik niet het meest actief op deze kanalen en daarom zijn de aantallen nog niet heel hoog. Laten we dit jaar eens gaan voor minstens 1000 likes op de Facebookpagina van Cakeje van eigen deeg 😉
En hier wil ik het dan ook bij laten, want vier voornemens is stiekem al erg veel. Hoe doen jullie dat ieder jaar: wel of geen voornemens? Oh, en om voornemen nummertje 2 te laten werken hoop ik dat jullie #cakejevaneigendeeg gaan gebruiken als jullie iets van mijn blog bakken en dit dan delen op social media, zoals bijvoorbeeld Instagram. Dan kan ik namelijk ook meegluren.
Liefs Lian
Ger zegt
Hoi Lian,
Ontvang de laatste tijd je recepten in email en ik maakte voor Kerstmis de smeuïge chocolade cake die heerlijk smaakte. In de 35 minuten baktijd ging ik dat niet redden in mijn oven en verdubbelde de baktijd.
Gaf in dit veld al eerder een reactie toen ik het heerlijke baksel op mijn blog gezet had,met vermelding naar jou blog, denk dat er iets fout gegaan is want ik zie die reactie niet meer terug.
Ben niet echt actief op FB maar wel zet ik regelmatig op mijn blog wat ik zoal in mijn keukentje uitspook.
http://hoorndesovervloeds.blogspot.nl/2014/12/kerst-voorbij.html
Hartelijke groet en ik kijk met veel interesse uit naar je volgende blogposten, waar ik ook smul van al die mooie foto’s die bij mij het water in de mond doen lopen.
Ger
Lian zegt
Hallo Ger,
Wat jammer dat de vorige reactie niet is doorgekomen. Jouw cake ziet/zag er super uit. Oventijden en temperaturen zijn natuurlijk lastig en altijd een indicatie.
Ik ben in ieder geval blij dat je geniet van mijn baksels.
Liefs Lian
ohladybake zegt
hoi Lian,
hele fijne blog heb je hier! leuke recepten en prachtige foto’sè
ik ben zelf nog maar een beginnend blogster en nog volop bezig met het ontdekken hoe en wat.
dat is mijn voornemen van 2015!
de witte chocolade cheesecake ga ik zeker uitproberen want ze ziet er verrukkelijk uit!
ik kijk uit naar je volgende blogberichten dit jaar!
liefs
ohladybake
Lian zegt
Dankjewel voor jouw complimenten. Ik ben achter de schermen hard bezig met nieuw materiaal 😉