Vandaag een recept voor heerlijke snelle snackbroodjes uit de oven. Voor de vulling koos ik voor barbecue pulled chicken, omdat ik dat nog had liggen. Je kunt natuurlijk ook voor pulled pork gaan, iets dat tegenwoordig kant-en-klaar in de meeste supermarkten te verkrijgen is. Maar het lekkerste is om zelfgemaakte pulled chicken of pulled pork te gebruiken. De vulling zal dus vantevoren bereid moeten worden, maar deze broodjes zijn dan ook eigenlijk bedoeld als oplossing voor de restjes. Als ik namelijk mijn slow cooker erbij pak dan maak ik genoeg voor 3-4 personen. Met ons tweetjes blijft er dus altijd meer dan genoeg over. Denkend aan de populaire ovenbroodjes in Nederland – zoals het saucijzenbroodje, satébroodje, frikandelbroodje en ga zo maar door – besloot ik een barbecue pulled chicken broodje te maken. Ik kan je zeggen: het was een succes!
Dus heb je een slow cooker in huis, dan weet je waar je deze alvast voor kunt gaan gebruiken. Hier vind je een recept voor pulled pork en hier vind je er een voor pulled chicken. Lees de recepten even door tot en met de bereiding van het vlees. Wanneer je het vlees uit elkaar getrokken hebt voeg je naar smaak barbecuesaus toe. Op die manier krijg je pulled vlees met een barbecue smaak. De kruiding vooraf kun je gewoon volgen zoals in het recept staat aangegeven.
Maar nu op naar de broodjes.
Barbecue pulled chicken broodjes
(5 stuks)
Ingrediënten
- 1 pak diepvries bladerdeeg (10 plakjes)
- pulled chicken (naar recept)
- barbecuesaus
- 1 ei, losgeklopt
Bereiding
1. Bereid de pulled chicken volgens recept en voeg voldoende barbecuesaus toe, zodat je een smeuïg mengsel krijgt. Verwarm de oven voor op 200 °C hetelucht.
2. Neem de bladerdeegplakjes uit de verpakking en laat enkele minuten ontdooien. Beleg 5 plakjes met +/- 2 eetlepels barbecue pulled chicken en snijd in de overige 5 plakjes verticale inkepingen in de vorm van een rondje (zie de foto’s hieronder). Bestrijk de zijkanten van het bladerdeeg in met het ei en leg over ieder plakje met pulled chicken een plakje met de inkepingen.
3. Snijd met een scherp mes de hoeken van het broodje af zodat je een achthoek krijgt. Duw met een vork de randen stevig aan, dit geeft ook een leuk patroontje. Smeer nu het gehele broodje in met het ei.
4. Bak de broodjes mooi goudbruin in +/- 20 minuten en laat kort afkoelen op een rooster. Serveer terwijl ze nog warm zijn.
Deze broodjes doen het erg goed nu de R weer in de maand zit. Ze zijn ook heerlijk met een kop soep en een groene salade als maaltijd. Dus wil je eens een keer iets anders, dan zijn deze broodjes zeker een aanrader. Je kunt natuurlijk ook andere vullingen gebruiken 😉 Ideeën genoeg!
Laat het smaken.
Liefs Lian
Emma zegt
Het ziet er heerlijk uit! Nét echt !
Ruby zegt
Lijkt me een heerlijk recept.
Ik wil graag een slowcoocker kopen maar heb geen idee welk merk het beste is en waar ik op moet letten. Kan jij daar iets over zeggen?
Lian zegt
Wij zelf hebben gewoon de goedkoopste die te koop was bij de Kijkshop gekocht. Hij werkt helemaal prima! Ik gebruik ‘m ook niet dagelijks dat ik een echte crockpot aan wil schaffen. Het merk dat ik heb (*even spieken) is Russel Hobbs. We hebben met z’n tweetjes ook de kleinste inhoud gepakt. Hopelijk heb je hier wat aan!
Ruby zegt
Dank he wel. Dat antwoord zocht ik. Gisteren Pulled pork in de oven bereid. Was heerlijk, maar je moet ervoor thuis blijven. Dus nu ga ik een slow cooker kopen.
Lissy zegt
Oh wauw, waarom heb ik dit niet eerder bedacht!! *runs to kitchen* 😉