Zoals jullie misschien al hebben gezien waren zoete bloggers Laura, Mariette en ik een weekend in Centerparcs de Eemhof om aanwezig te zijn tijdens het allereerste 24Kitchen kookweekend. Een heel weekend waar je deel kon nemen aan workshops en kookcolleges, de chefs van 24Kitchen live kon ontmoeten (ze liepen gewoon los rond) en waar je kon genieten van alle andere festiviteiten die werden georganiseerd ter ere van 24Kitchen Nederland. Omdat het plaatsvond in een Centerparcs konden wij ook gebruik maken van alle verdere faciliteiten die het park te bieden had. Vandaag deel ik met jullie een overzicht in foto’s. Kijk je mee?
Dag 1 ontvangst en vrimibo
In principe hadden wij niet veel gepland en wilden we vooral veel bijkletsen en samen lol hebben. Ik kan nu gerust zeggen dat dit goed gelukt is. Op vrijdag begon de dag toen wij allemaal rond een uur of half 10 ’s ochtends richting Flevoland vertrokken. Om 11 uur hadden wij afgesproken op het park.
Na een lunch mochten wij onze cottage in en daar stond een uitgebreid ontvangstpakket op ons te wachten. Ontbijt voor de komende dagen, mooie witte kookschorten en heel veel goodies. Die schorten moesten we even passen en zo ontstond er een hele fotoserie waarvan twee op onze Instagram accounts zijn beland. Hieronder een van die foto’s.
We hadden gelijk heel veel lol, het zonnetje scheen en de stemming zat er in.
In de namiddag vond de VRIMIBO plaats en proostten wij op een mooi weekend. Mariette zette Laura en mij op de foto nadat Rudolph van Veen het weekend officieel had geopend.
Daarna zijn wij nog lekker gaan zwemmen en hebben we de avond afgesloten met hapjes op de bank in onze eigen cottage.
Dag 2 workshops en kookcolleges
Dag twee begon direct goed. Deze foto is om half 10 ‘s ochtends genomen. Zoete collegablogger Carola had zich inmiddels bij ons gevoegd. Zij kwam langs voor een dagje en met z’n vieren maakten wij ons klaar voor onze eerste workshop bij Estée Strooker. Wij zouden hartige macarons gaan maken en wij waren benieuwd wat dit in zou houden.
Bij binnenkomst stonden tafels vol verse ingrediënten en allerlei keukentools op ons te wachten. De start van de workshop verliep misschien niet geheel vlekkeloos, maar het was een ontzettend leuke workshop en ik vond dat Estée het ondanks de kleine probleempjes met het kookplaatje goed had gedaan.
Wist je dat Estée de eerste winnaar was van de Nederlandse Masterchef in 2010 en een eigen restaurant heeft in Arnhem, daarnaast is ze natuurlijk te zien op 24Kitchen.
De macarons waren trouwens al bereid, maar wij mochten wel de vulling maken en de macarons dus afwerken. Het was ontzettend gezellig om met z’n allen bezig te zijn. Hier zijn Carola, Laura en ik rode uienchutney aan het maken.
Dit was het resultaat van onze macarons. De voorste was de vegatarische variant met limoen geitenkaasvulling, de chutney, groene appel, rucola en vijg.
Mariette had zich ontfermd over de achterste met zalm, komkommer, mierikswortel en avocado en Carola was verantwoordelijk voor de vleesvariant met eend en een lekker kruidige vulling waar ik de naam van ben vergeten. Ik vond die met eend het allerlekkerste. Dankjewel Estée voor deze leuke workshop.
v.l.n.r. ik, Carola, Estée, Mariette en Laura.
‘S middags kregen wij een rondleiding langs de verschillende foodtrucks waar zij hun verhaal deden en wij – de pers – iets mochten proeven. De Wentelteefjes is een nieuwe foodtruck die hier hun generale repetitie deden. Erg lekker en je hebt de keuze tussen zoet en hartig.
Met het zonnetje erbij hadden wij enorm veel zin gekregen in de cocktails. Hmmm, ze waren erg lekker. We proefden de Mojito, Sex on the Beach en Mind the Gap. Voor ons was het weekend nu al geslaagd.
Na de cocktails en mocktail proefden we nog een heerlijke pizza met de lekkerste bodem die ik ooit in Nederland heb mogen proeven. De naam van de foodtruck was Wood en zij staan dit voorjaar en zomer voornamelijk op dance festivals in Nederland en België. Dus mocht je deze tegenkomen zeker even proeven.
Foodbloggers in actie. Na het rondje foodtrucks gingen we nog een beetje relaxen in de cottage om iets voor vier uur ’s middags naar de wijn workshop It’s Wine By Me van Corria Houthuizen te gaan.
Corria vertelt enorm gepassioneerd en met veel expressie over wijn. Super leuk om te zien en horen, alleen lastig om vast te leggen op beeld. Maar geloof mij als ik zeg dat ik in die drie kwartier veel geleerd heb over wijn en iedereen een wijnproeverij kan aanraden.
Het werd ook steeds gezelliger tijdens de workshop, maar ik zal jullie de reeks “foute” foto’s besparen. Wel een paar leuke kiekjes van ons met wijn.
Mariette laat zien wat het verschil is tussen rood en wit.
Ik zeg: Proost!
En Laura lag helemaal dubbel na de reeks “foute” foto’s of was het de ontdekking dat zuur en zuur samen zoet wordt?
Na afloop nog even samen op de foto. Het was opnieuw een geslaagde workshop en wij waren helemaal klaar voor het kookcollege van Rudolph van Veen over chocolade.
Rudolph nam de tijd om dingen uit te leggen waar hij op televisie eigenlijk geen gelegenheid voor heeft. Hoe smelt je nou chocolade zodat deze ook weer mooi hard wordt en gaat glanzen en dat in detail. Daarnaast vertelde hij over zijn chocolade Lady Gaga en allerlei andere creaties die hij van chocolade heeft gemaakt. Deze man houdt van zijn vak en dat straalt hij uit. Leuk om eens live te zien.
Dat is trouwens ook het leuke aan zo’n weekend. Het is net zoals op televisie alleen dan ben je er echt bij, kun je in gesprek met de chefs en mag je ook zelf aan de slag. Ik vind het een super leuk, lekker en leerzaam iniatief.
Na afloop kreeg Rudolph officieel zijn nieuwe kookboek overhandigd; een vervolg op Rudolph Kookt, namelijk Rudolph Kookt 2. Ook vertelde hij iets over zijn theatertour Rudolph’s Christmas waarmee hij in het najaar het theater in duikt. Het thema is kerst en zal gepaard gaan met een ontzettend dik bak- en kookboek.
Dag 3 het interview
Op de derde en laatste dag gingen we om 12 uur kijken wat de Q&A met de chefs inhield. Wij hadden gekozen om naar een Q&A met Estée en Rudolph te gaan. Er kwamen voornamelijk veel bakvragen voor Rudolph, dus zo zie je maar hoe populair het bakken dan toch is. Wij waren daar vooral om te observeren aangezien we een privé interview met Rudolph die middag zouden hebben.
Verder hebben we die dag niet meer veel gedaan, behalve gekletst en natuurlijk Rudolph geïnterviewd. Het interview zal ik natuurlijk zo snel mogelijk met jullie delen, maar het lukte mij niet meer om dit voor mijn vakantie nog te verwerken. Wel benieuwd naar het interview? Hou dan gewoon de blog in de gaten.
24Kitchen & Cottages bedankt voor een onwijs leuk weekend!
Liefs Lian
Foto’s mede mogelijk gemaakt door Laura’s Bakery en Zoetrecepten
ohladybake zegt
hoi lian,
het zag er een zeer leuke drukte uit daar.
heel mooie foto’s.
liefs
Femke zegt
Leuk om te zien/lezen! Zat er aan de macaron zelf ook een smaakje of was het gewoon basis?
Lian zegt
Ze waren gemaakt van hazelnoten (als ik het mij goed herinner) en een beetje gekruid. Smaakte anders dan een zoete macaron van amandmeel.
Milou zegt
Wat ziet het er allemaal tof en gezellig uit! Ben errug benieuwd naar je interview met Rudolph!